To je to što me zanima!

U školu stigli psiholozi: Curica (7) je i dalje u induciranoj komi

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Ravnatelj OŠ Vjekoslava Paraća u Solinu jučer je djevojčicu obišao u KBC-u Split te razgovarao s njenim roditeljima. Ona je i dalje u induciranoj komi i na respiratoru
Vidi originalni članak

Ravnatelj Osnovne škole Vjekoslava Paraća u kojoj je u srijedu u naguravanju kišobranom teško ozlijeđena učenica prvog razreda, obišao je djevojčicu u KBC-u Split te razgovarao s njenim roditeljima. Curica je i dalje u induciranoj komi i priključena na respirator.

- Stanje joj je nepromijenjeno, ali mislim da je to dobar znak. U školu je stigao tim psihologa koji će razgovarati s učenicima koji su sve vidjeli, kazao je ravnatelj Đuro Baloević i dodao da još uvijek ne zna detalje nesreće jer djeca imaju različite priče. Nada se da će policija utvrditi činjenice. 

- Ono što mi znamo je da je jedan učenik za vrijeme malog odmora s malim sklopivim kišobranom krenuo prema licu kolegice. Ona se nekako odgurnula, udarila glavom u vratnicu školskog ormara i pala glavom na pod.  Razrednik je u tom trenutku ušao u učionicu, te pružio djevojčici prvu pomoć i napravio reanimiraciju. Hitna je došla u roku pet minuta i  prevezla djevojčicu u bolnicu - rekao je ravnatelj. 

Predstojnik Klinike za dječje bolesti KBC-a Split prof. dr. sc. Marijan Saraga kaže da je djevojčica u krajnje ozbiljnom stanju.

- Djevojčica ima ozljedu u području oka, točnije očne duplje. Koliko je samo oko ozlijeđeno, utvrdit će stručnjaci. Njezino stanje je ozbiljno, ima traumu glave te je u induciranoj komi kako bi se brže oporavila - rekao je dr. Saraga.

Djevojčicu u bolnici nadziru kirurzi, okulisti i cijeli tim drugih stručnjaka. 

Krizni tim pomaže učenicima i djelatnicima škole

Od jutros je u školi Vjekoslav Parać i krizni tim za pomoć djeci, ali i djelatnicima škole koji su proživjeli teško iskustvo.

- Naša je namjera da ovi ljudi i djeca koji su bili uključeni u ovu situaciju i izgubili kontrolu nad svojim životom, izgubili osjećaj sigurnosti i predvidivosti dobiju pomoć da bi se vratili u ono šta svima treba, da budemo sigurni, da nam život bude predvidiv i da vratimo kontrolu u svoje živote. Ono što je sada važno jest da se stradala djevojčica oporavi i da sva ova djeca dobiju pomoć od nas odraslih – kazala je Blaženka Klarić, voditeljica tima za psihološke krizne intervencije u Splitsko-dalmatinskoj županiji, javlja Slobodna Dalmacija.

Istraga će utvrditi kako je točno došlo do tragične nesreće.

Idi na 24sata

Komentari 77

  • IvanKrajc 28.11.2014.

    Znate li vi da vecina psihickih bolesnika nikad ne dobije psiholosku pomoc?Ovaj narod je skroz lud jer svjesno postavlja kriminalce na vlast.Svjesni nemoral je najvece ludilo.Ovom narodu treba kolektivna psiho terapija pod hitno i to jos pije 20 godina.Ali bojim se da je za to prekasno ali mozda i nije?

  • skypilot 28.11.2014.

    Da je blesavo ponašanje prevenirano i da postoji kućni red u školi to se ne bi dogodilo. Ali razmaženim derištima i njihovim roditeljima to ne odgovara, kao ni Ministarstvu, pa nam divljaštvo u školama permanenentno raste.

  • okrugli pečat 28.11.2014.

    moraju i psiholozi za nešto primit plaću...

Komentiraj...
Vidi sve komentare