To je to što me zanima!

U skromnim su kućama sanjali svoj put do vrha

Kandidati za gradonačelnike u Zagrebu, Splitu i Osijeku djetinjstvo su uglavnom proveli u manjim mjestima. Neki su svoje rodne kuće obnovili
Vidi originalni članak

Osim Ranka Ostojića, koji je “fetivi” Splićanin, te Krešimira Bubala, koji je rođen u Osijeku, svi ostali kandidati koji su se u drugom krugu u Zagrebu, Osijeku i Splitu borili za gradonačelničku fotelju, doseljenici su iz manjih mjesta. Put Milana Bandića prema zagrebačkom tronu počeo je u zaseoku Cerov Dolac kraj Gruda u Hercegovini, gdje je proveo djetinjstvo. Nakon što je krenuo u srednju školu u Grude, obitelj se preselila u obližnju Poganu Vlaku, gdje Bandićeva majka živi i danas. Bandić je nedavno u Poganoj Vlaci temeljito preuredio obiteljsku kuću, koja je postala velebno kameno zdanje. Josip Kregar, njegov protukandidat u Zagrebu, rodio se u Ogulinu, a u Zagreb je došao na studij prava sredinom sedamdesetih.
Iako danas živi u Splitu, Željko Kerum nije zaboravio svoje korijene iz Ogorja kraj Muća u splitskom zaleđu. Tamo je Kerum pokraj stare obiteljske kuće sagradio novu. Njegov protivnik Ostojić s ponosom je u kampanji isticao svoje splitsko podrijetlo.
Rodna kuća Ante Đapića u Čaprazlijama kraj Livna u BiH stradala je u ratu. U tom selu danas živi samo Stana Đapić (81), koja nije bliski rod s A. Đapićem. Kaže kako ga se sjeća još dok je bio dječak. Đapić je u Osijek došao kao četverogodišnjak. Za razliku od njega, protukandidat Krešimir Bubalo rođen je u Osijeku i cijeli život stanuje u istoj obiteljskoj kući.

BANDIĆEVI DVORI PONOS SU SELA
Milan Bandić temeljito je, najfinijim kamenom, obnovio svoju obiteljsku kuću u Poganoj Vlaki kraj Gruda u Hercegovini. Bandić je rođen u susjednom zaseoku Cerov Dolac, ali njegova rodna kuća tamo više ne postoji. Danas živi u luksuznom stanu u zagrebačkoj Bužanovoj ulici.


NOVA KUĆA KRAJ STARE
Željko Kerum potječe iz zaseoka Kerumi u Ogorju nedaleko od Splita. Poduzetnik je tik do svoje stare kuće (na slici), na mjestu gdje je nekad bila štala, sagradio novu velebnu kuću, u kojoj žive njegovi roditelji Josip (80) i Kata (77). Kerum obožava skupe automobile i jahte. Iako živi u Splitu, rado svraća u Ogorje.

UVIJEK OSTAO VJREAN SPLITU
Ranko Ostojić sa suprugom Anom (38) i dvojicom sinova živi u Marasovićevoj 35, u splitskim Mejama

U KUĆI DANAS ŽIVI SAMO MAJKA
U kući Josipa Kregara u Ogulinu živi njegova majka Davorka (86). Novu kuću su sagradili unutar posjeda.

CIJELI ŽIVOT ŽIVI U ISTOJ KUĆI
Krešimir Bubalo (HDSSB) od malih nogu stanuje u obiteljskoj kući, koja se nalazi u Vodeničkoj ulici, u osječkom Donjem gradu.

ĐAPIĆEV DOM SU SRUŠILI U RATU

Đapićevi su bili poznata kovačka obitelj u njegovu rodnom selu nedaleko od Livna.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare