To je to što me zanima!

Slovenija čeka nove poplave, u Hrvatskoj još nema opasnosti

Na zapadnom dijelu zemlje očekuje se 100 litara kiše po četvornom metru te velik rast vodostaja Soče, Vipave, Save i drugih rijeka u Sloveniji, navodi ARSO
Vidi originalni članak

Slovenska Agencija za okoliš u nedjelju je drugi put u tjedan dana proglasila najviši stupanj opasnosti od poplave. Izvijestili su kako je kiša već počela na zapadu zemlje, a očekuju do večeri oko 100 litara kiše po četvornom metru, dok se u jugozapadnoj Sloveniji očekuje 30 do 60 litara kiše. U porastu su već razine Soče i Vipave, a večeras i u noći na ponedjeljak očekuje se veliki rast razine vodostaja Kupe, Save, Drave i drugih rijeka. 

U Hrvatskoj još nema opasnosti

U Varaždinskoj županiji za sad nema opasnosti od ponovnih poplava, rekao je u nedjelju župan Predrag Štomar komentirajući stanje u Sloveniji. Iako su ondje najkritičnija područja uz rijeku Soču, očekuje se i nagli porast protoka Drave u noći na ponedjeljak.

– Sve su to protoci ispod 1500 kubika u sekundi, a naši nasipi napravljeni su za protoke do 2800 kubnih metara u sekundi. Pratimo stanje, a srećom, Austrija je dovoljno daleko pa ukoliko Drava ondje počne jako bujati treba joj barem 24 sata da dođe do nas. Stignemo reagirati – kaže varaždinski župan. 

Dodao je kako se proteklih dana radilo na sanaciji nasipa kod Otoka Virje koji će ovaj put izdržati nalete velike vode. Podsjećamo, taj nasip prošlog utorka nije izdržao protok vode od  3300 kubika u sekundi te je puknuo. U roku do 10 minuta mještani Virje Otoka u svojim su dvorištima imali više od metar vode. 

Idi na 24sata

Komentari 66

  • alabalabou 12.11.2012.

    u nas kad se probude mokri shvate da bi trebalo reagirat

  • rori 11.11.2012.

    kad grad Rijeka pliva, kažu u Hrvatskoj nema opasnosti, pa tko tu lud????? Da Slovenija ima more(osim Pirana) već bi bila morska uzbuna, a što trebaju Banski dvori imat pogled na more, pa da skuže, da tu nešto nije ok.???

  • rori 11.11.2012.

    čemu se čuditi???? o svemu nadolazećem, obavješteni smo na vrijeme, žao mi je onih koji su se smijali, nisu vjerovali, a sad plaču... ja samo, vjerujem i znam da će nam ubuduće biti još i gore, toliko zlobe u komentarima, pa nije ni čudo što nas je BOG odlučio maknut sa planeta iz svemira ....ljudski rod je najzločestiji,...bilo je dobro dok smo bili majmunska vrsta...

Komentiraj...
Vidi sve komentare