To je to što me zanima!

U Sloveniji uhićeno dvoje ruskih špijuna: 'Njih ima puno više nego što to šira javnosti misli...'

Proglase li ih krivima, dvoje osumnjičenih ruskih špijuna čeka zatvor u Sloveniji. Izručenje Rusiji u ovom slučaju ne dolazi u obzir, kaže za Siol bivši ravnatelj Sove Janez Stušek
Vidi originalni članak

Slovenska obavještajno-sigurnosna agencija zajedno s NPU-om (Nacionalni istražni ured) privela je dvoje stranaca za koje se sumnja da su špijunirali za Rusiju. Navodno je riječ o muškarcu i ženi. Iza Bežigrada u Ljubljani unajmili su mali ured, u kojem su se službeno trebali baviti nekretninama i antikvitetima. Tamo su i uhićeni.

ŽELE SPRIJEČITI RUSKE NAPADE Savjetnik Zelenskog: 'Ukrajina pregovara sa saveznicima o nabavi raketa dugog dometa'

- Slovenska obavještajno-sigurnosna agencija otkrila je i uhitila dvoje stranih državljana optuženih za špijunažu za Rusiju. Dvoje osumnjičenika za kaznena djela špijunaže i ovjeravanja neistinitog sadržaja prijeti kazna zatvora do ukupno osam godina. Dvoje ruskih agenata s državljanstvom jedne od južnoameričkih zemalja radili su pod lažnim identitetom - neslužbeno doznaje Delo.

Proglase li ih krivima, dvoje osumnjičenih ruskih špijuna čeka zatvor u Sloveniji. Izručenje Rusiji u ovom slučaju ne dolazi u obzir - kaže za Siol bivši ravnatelj Sove Janez Stušek. Dodaje da u Sloveniji ima više pripadnika stranih obavještajnih službi nego što šira javnost misli.

TELEFON NE PRESTAJE ZVONITI Ukrajina: Tisuće ruskih vojnika pokušalo se predati, sa prve linije zovu našu dežurnu liniju

Na temelju priopćenja Sove, tužiteljstvo je pokrenulo predistražni postupak i početkom prosinca prošle godine istražnom odjelu Okružnog suda u Ljubljani podnijelo je zahtjev za provođenje istrage protiv dvije fizičke osobe, privedene zbog kaznenog djela špijunaže. Dvoje osumnjičenih je u pritvoru. Prema neslužbenim informacijama iz Odjela, ovo nije jedini slučaj kada je Sova uspjela ući u trag aktivnim pripadnicima stranih obavještajnih službi, ali je ovaj slučaj veliki uspjeh zbog složenosti otkrivanja jer je špijune s lažnim identitetom i državljanstvom bilo teško pronaći i povezati s Rusijom, javio je N1.

STRAH OD ZLIH ORLOVA Duga ruka Kremlja: Emigranti iz Rusije na meti napada i u Srbiji

Vijest o uhićenju prenio je i ruski TASS.

OVDJE PRATITE SITUACIJU U UKRAJINI IZ MINUTE U MINUTU

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Jopazg 30.01.2023.

    Ruske spijune bi izrucili rusiji?! U biti,mozda im je upravo to najveca kazna…

  • Maxitron 30.01.2023.

    Kaj je već počelo???? Ni to onda ništ ,čekajte da vidimo kad kradezenjare pokažeju kak se to dela ,mora briselski potrčko pokazati odanost "zajedništvu" . Ipak mora misliti na buduću poziciju.

  • debelahladovina4 30.01.2023.

    Cuj spijunirali!? A sta se to spijunira da fizicki moras biti u nekoj drzavi u danasnje vrijeme kada su ti sve informacije dostupne preko interneta.

Komentiraj...
Vidi sve komentare