To je to što me zanima!

U Splitsko-dalmatinskoj županiji još gore požari na tri lokacije

Osim tih većih požara županijski su vatrogasci gasili i brojne druge manje požare među kojima su i oni u Dicmu i u Suhaču kod Sinja, u Vrsinama kod Marine nedaleko Trogira, u Prugovu, te na Klisu
Vidi originalni članak

Čak 356 hektara guste borove i hrastove šume izgorjelo je u požarima koji posljednjih sedam dana gore na dva mjesta u Imotskoj krajini i kod Trilja i još uvijek su aktivni, doznaje se u subotu u županijskom Vatrogasno-operativnom centru Split.

U požaru koji je još prije sedam dana buknuo u Vinjanima Donjim kod Imotskog do sada je opožareno 106 hektara guste borove i nešto hrastove šume. Taj je požar lokaliziran u utorak, no još uvijek nije ugašen. Vatrogasci su na terenu i nadgledaju požarište.

NA OPREZU Vatrogasci noćas nadziru požarišta u Dalmatinskoj zagori

U četvrtak je planulo u Rožama-Varvodićima nedaleko Trilja i to na nepristupačnom terenu. Jučer je u gašenju pomagao i kanader. Požar je i dalje aktivan, a do sada je izgorjelo 200 hektara trave i hrastove šume. Vatrogasci su i dalje na terenu.

Nešto manje opožarene površine, oko 50 hektara guste borove šume, izgorjelo je u Ričicama, u Imotskoj krajini gdje je jučer požar uz zemaljske snage gasio i helikopter, te kanader. S vatrom se borilo 30 vatrogasaca s 11 vozila, te su tijekom noći požarište osiguravali lokalni vatrogasci. Gašenje se nastavlja i danas.

GORI KOD UDBINE VIDEO Izbio je veliki požar kod Udbine, zbog dima smanjena je vidljivost na autocesti

Osim tih većih požara županijski su vatrogasci gasili i brojne druge manje požare među kojima su i oni u Dicmu i u Suhaču kod Sinja, u Vrsinama kod Marine nedaleko Trogira, u Prugovu, te na Klisu.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 26.03.2022.

    Tek ce te vidjet pozare kad krene turisticka sezona, Pa vi izjave dajite po nalogu brisela Tek onaj lik koji ni kriv ni duzan je ministar inozemni poslova naziva presjednika druge najmocnije sile svijeta naziva ratnim zlocincem

Komentiraj...
Vidi sve komentare