To je to što me zanima!

U Splitu 18 novooboljelih od korona virusa, ukupno 146

U KBC-u je hospitalizirano 40 ljudi, 7 ih je na respiratoru, troje iz Dubrovačko-neretvanske županije, troje iz Šibensko-kninske i jedna iz Splitsko-dalmatinske županije
Vidi originalni članak

U zadnja 24 sata na splitskom području ima 18 novooboljelih od korona virusa, što je ukupno 146 zaraženih u splitskoj županiji.

U Splitu je 8, Solinu 4, u Trogiru, Makarskoj, Hrvacama, Baškoj Vodi, Podstrani i Dugom Ratu po jedna osoba, objavila je dr. Željka Karin.

POGLEDAJTE VIDEO

Među oboljelima je i devet vojnika iz Knina, a od ukupnog broja oboljelih 38 zdravstvenih djelatnika.

U gradskoj upravi, Banovini, troje djelatnika je oboljelo od korona virusa, a sedmero ih je samoizolaciji, rekao je Andro Krstulović Opara.

- U samoizolaciji su 144 zdravstvena djelatnika, što znači da ih je dvoje izašlo. U samoizolaciji imamo 2033 ljudi - rekla je dr. Karin.

U KBC-u je hospitalizirano 40 ljudi, 7 ih je na respiratoru, troje iz Dubrovačko-neretvanske županije, troje iz Šibensko-kninske i jedna iz Splitsko-dalmatinske županije. U Karanteni je 13 osoba.

- Što se tiče skoka oboljelih, želim naglasiti da se radi o oboljelima koji su bili o samoizolaciji, odnosno više od dvije trećine novooboljelih bili su u samoizolaciji. Mi smo taj broj očekivali - dodala je Karin te naglasila da se osobe nakon izlaska iz samoizolacije ne trebaju testirati na COVID-19, već se tom postupku podvrgavaju samo zdravstveni radnici.

Što se tiče porasta broja oboljelih u Solinu, riječ je uglavnom o kućnim kontaktima.

Stožer također kreće u obradu informacija kako bi se utvrdilo jesu li slučajevi oboljelih u Solinu navodno povezani s misom koja se održala u Solinu nakon što je donesena odluka o zabrani okupljanja.

POGLEDAJTE VIDEO: 

- Od početka primjene mjera samoizolacije izvršili smo 2532 provjere na području Splitko-dalmatinske županije te smo utvrdili da u 151 slučaju osobe nisu poštivale mjere. Ono što je pozitivno jest da u posljednjih tjedan dana imamo sve manje kršenja samoizolacije pa smo tako u posljednja 24 sata imali samo dva takva slučaja - rekao je Marko Serdarević, zamjenik načelnika PU Splitsko-dalmatinske te se osvrnuo na drugu mjeru.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • marKO 02.04.2020.

    piseto 9 vojnika oboljelo, ovi kaze da su u karanteni, sto znaci da mozda i nisu bolesni

  • 02.04.2020.

    Dobio prehladu. Ležao doma 5 dana, bez izlaska, jer razumijem strah među ljudima. Da sam izašao i kojim slučajem kihnuo, netko bi izvadio pištolj i ubio me. 😁 Sad sve normala, sve prošlo, a i falio mi je svježi zrak. Nos se pročistio čim sam udahnuo svježi zrak.

  • Zmar116 02.04.2020.

    Licemjeri u Solinu napali ženu što se zarazila sa djecom na Sv. Misi.Nemoš vjerovati...Naravno Crkvi nitko ništa ne smije prigovoriti..Iako je na Svetog Josipa već bio prvi dan zabrane vjerskih okupljanja,oni su držali mise.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare