To je to što me zanima!

Zaustavili su sav promet prema Zagrebu jer je proklizao tegljač

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Predstojnik klinike za kirurgiju KBC-a kaže da je hitni kirurški odjel morao prekinuti sve "hladne prijeme". Na autocesti Split-Zagreb u utorak je proklizao veliki tegljač
Vidi originalni članak

Noć je u splitsku bolnicu donijela 25 novoozlijeđenih ljudi. U bolnici si svi na nogama. Prema riječima prof. dr. Vedrana Radonića, predstojnika klinike za kirurgiju KBC Split, od petka je kroz hitni kirurški prošlo čak 549 pacijenata. Rekord je zabilježen u ponedjeljak, kad su u bolnicu primljena 203 pacijenta. Kompletno je zaustavljen hladni prijem, primaju se samo osobe s tumorima, a smjene su udvostručene.

Ravnatelj KBC-a Dujomir Marasović poručio je civilnim vlastima da, ako nisu u stanju urediti život, neka vlast predaju vojsci. Predstojnik klinike za kirurgiju KBC-a Vedran Radonić rekao je danas da je hitni kirurški odjel morao prekinuti sve "hladne prijeme" kako bi mogao primiti, operirati i osigurati postelje ozlijeđenima na snijegu i ledu. Stanje je nazvao kataklizmom.

Proklizao tegljač, zaustavljen promet na autocesti Split-Zagreb

Veliki tegljač je oko 10.15 sati u utorak proklizao na dionici autoceste Dugopolje-Vučevica. Iz PU splitsko-dalmatinske su izvijestili kako je potpuno obustavljen promet na cesti Split - Zagreb. Nitko se nije ozlijedio, a materijalna šteta nije velika. Radi se na uklanjanju tegljača i osposobljavanju ceste za normalan promet.

Snijeg će padati do poslijepodne

U šest sati na Zavižanu je izmjereno minus 22 stupnja Celzija. Na Sljemenu je bilo -16, u Gospiću -13, u Otočcu -12, u Daruvaru, Lipiku, Ogulinu i Slavonskom Brodu -11 stupnjeva Celzija. Prema podacima od utorka u 7 sati najviše novog snijega je napadalo u Crnom Lugu čak 30 centimetara. U Bednji je napadalo 26, a u Ogulinu 20 cm novog snijega. U Hr. Kostajnici i na području zagrebačkog aerodroma 17 cm, a na Plitvičkim jezerima 15 cm. 

Danas će u unutrašnjosti biti oblačno i padat će snijeg uglavnom prijepodne. Na Jadranu će biti djelomice sunčano te većinom bez oborina. Puhat će povremeno umjeren, u sjeverozapadnim i gorskim predjelima i jak sjeveroistočnjak, na Jadranu jaka i olujna, a osobito na sjevernom dijelu na udare i orkanska bura.

HAK javlja kako su zimski uvjeti i zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na snazi na većini cesta u Lici, Hrvatskom primorju, Slavoniji, središnjoj Hrvatskoj, Dalmaciji i Gorskom kotaru. 

Prekinut je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz unutrašnjosti prema Dalmaciji i Rijeci, te obrnuto. Vozače savjetujemo da na put ne kreću bez zimske opreme, te ako je moguće odgode putovanja.

Za sav promet zatvorene su: autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica, Jadranska magistrala na dionici Senj-Karlobag-Sveta Marija Magdalena (D8), D1 Udbina-Gračac-Knin, most u Dubrovniku, D54 Maslenica- Zaton Obrovački, D39 GP Aržano-Cista Provo, D59 Knin-Kistanje-Bribirske Mostine, D218 Brotnja- Sučević, D506 Dobroselo- Mazin i D425 Čeveljuša- Karamatići.

Samo za osobna vozila otvorene su: Jadranska magistrala od Bakra do Senja (D8), Paški most, D25 Gospić-Karlobag, ŽC 5169 Bjelopolje-Donji Lapac. 

Na riječkoj obilaznici zabrana je prometa za teretna vozila iznad 3,5 t, vozila s natkrivenim teretnim prostorom, kombi vozila, kamp prikolice, autobuse i motocikle od čvora Orehovica do čvora Rujevica.

Krčki most zatvoren je za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle.

U prekidu su trajektne linije: Brestova-Porozina, Prizna-Žigljen, Valbiska-Merag, Sućuraj-Drvenik,Split-Vela Luka i Valbiska-Lopar. Na riječkom području u prekidu su sve katamaranske linije.


Idi na 24sata

Komentari 129

  • dhabula6 07.02.2012.

    nije stvar u tome koliko je netko lijen ili ne nego to sto se od toga radi cirkus svima je hladno i svi padamo i lomimo se,ali nama na kontinentu to nije vijest a dalmatincima svijet stao

  • dren_1 07.02.2012.

    Da se osvrnem na vozače tegljača naročito mlađe dobi,vlastito iskustvo mladić udario me u stražnji dio automobila i za malo da nisam dobio batina da nje bilo ostali sudionika prisutnih.

  • josip10 07.02.2012.

    dalmatinci su naučili samo pivat maslina je neubrana nema niko da je bere ,a sad pivaju snig je pao nema niko da ga čisti .oni su samo naučili dobro ogulit turiste po ljetu i onda cijelu godinu ništa ne radit ,najbolje da se mi iz zagreba ukrcamo na autobuse i odemo im očistit snijeg ispred vrata tako da oni mogu ič čakulat ..sramota.

Komentiraj...
Vidi sve komentare