To je to što me zanima!

U Splitu i Trilju u karanteni 18 turista pozitivnih na covid-19

'Od 18 osoba koje su trenutačno u karanteni 14 su strani državljani, a četiri su hrvatske državljanke koje rade u Švedskoj i Švicarskoj...'
Vidi originalni članak

U karanteni u Splitu i Trilju trenutačno je smješteno 18 gostiju koji ljetuju u Dalmaciji, a za koje je testiranjem utvrđeno da su pozitivni na covid-19 infekciju, doznaje se u četvrtak u Stožeru civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije.

"Od 18 osoba koje su trenutačno u karanteni 14 su strani državljani, a četiri su hrvatske državljanke koje rade u Švedskoj i Švicarskoj, ali im je pri povratku u te zemlje na splitskom aerodromu testiranjem ustanovljeno da su pozitivne na covid infekciju te su smještene u karantenu", rekao je za Hinu načelnik Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije Damir Gabrić.

PLENKOVIĆ: TO JE NORMALNO Beroš o korona-karti: 'Prelazak Zagreba u narančasto govori o neizvjesnosti ove epidemije'

Po njegovim riječima, karantene u Splitu i Trilju imaju hotelski smještaj i u njima osobe pozitivne na covid infekciju borave od dva do deset dana, ovisno o procjeni epidemiologa.

"Tijekom lipnja, srpnja i dosadašnjeg dijela kolovoza u ta dva karantenska smještaja boravilo je oko 100 gostiju koji s bili na ljetovanju na području Splitsko-dalmatinske županije, a za koje je testiranjem ustanovljeno da su pozitivni na covid infekciju", rekao je Gabrić.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • frajer_2 13.08.2021.

    Prve doze cjepiva su krajem prosinca čuvali maskirani policajci, naoružani puškama. Jer eto, cjepiva su roba koju inače u transportu krade Vin Diesel sa svojom ekipom iz "Brzih i žestokih" pa je prisutnost naoružane pratnje bila prijekopotrebna. Sve je bilo vrlo tajnovito i ekskluzivno, dostupno samo nekima i na pomno biranim lokacijama. Cjepiva je bilo malo, a potražnja navodno ogromna. Cijepilo se isključivo uz najavu. A onda je Capak sjeo dupetom na kutiju Pfizerovih cjepiva i pomno kreiran veo tajnovitosti i ekskluzivnosti se raspao kao kula od karata. Složena na prozoru dvanaestog kata nebodera. Na uraganu IV. stupnja. Nakon toga nije više bila potrebna najava. Zamolbe za cijepljenje su se polako pretvorile u zastrašivanje. Zastrašivanje u prijetnje i ultimatume. Cjepivo je postalo dostupno u sportskim dvoranama. U oronulim autobusima. A jučerašnje najave kažu da će uskoro biti i u ljekarnama. Bez najave, cjepivom koje želite. Policijska pratnja više nije potrebna. Što je sljedeće? Cjepiva na kioscima Tiska, uz kavu za van? Na šalterima Hrvatske pošte, dok plaćamo režije? Možda će nas cjepiti poštari, nakon što nam uruče rješenje o ovrsi? Lakrdija postaje sve sličnija radnji filmskog klasika "Idiocracy".

  • 13.08.2021.

    Dobar dan. Ja sam Gill Bates, verzija Billa Gatesa za hrvatsko tržiše, a vi ste svi uskoro cijepljeni. Bogatiji sam, pametniji i ljepši od vas stoga vi ste moji robovi. Idu pikiceeeeee hehehehe

  • 58ljeto 13.08.2021.

    Pa što onda što su pozitivni ? Ja imam problema s plućima ,krv vadim svaka 3 mj, crp mi je stalno povišen, i po tome bi tribala bit u karanteni cili život jer bi po crp-u imala stalno koronu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare