To je to što me zanima!

Strojovođe: Nije se odronilo kamenje, srušio se zid tunela

Strojovođa Damir Domitrović je poginuo 7. travnja u teškoj željezničkoj nesreći kraj tunela Kupjak. Njemu u spomen vlakovi su u ponedjeljak u 10 sati stali na minutu
Vidi originalni članak

Sindikat strojovođa Hrvatske zaustavio je na minutu vlakove na hrvatskim prugama u ponedjeljak u 10 sati ujutro. Napravili su to u spomen na preminulog strojovođu Damira Domitrovića koji je poginuo 7. travnja u teškoj željezničkoj nesreći kraj tunela Kupjak. Njega su u ponedjeljak ujutro pokopali na groblju Kozala u Rijeci.

Sindikat strojovođa Hrvatske je na konferenciji u podne u Rijeci upozorio na loše održavanje i nedovoljno ulaganje u infrastrukturu HŽ-a. Nenad Mrgan, predsjednik Sindikata strojovođa je rekao kako od Vlade traže odobrenje kredita za ulaganje u vozni park i modernije lokomotive jer tehnologija danas razvijenija nego prije 50 godina. Miroslav Krulčić, povjerenik Sindikata je rekao kako nije došlo do odrona kamenja u nesreći u kojoj je stradao Domitrović nego se srušio pružni građevinski objekt tj. desni ulazni zid tunela koji je uslijed vremenskih prilika izgubio čvrstoću. 

- Tražimo ime i prezime krivca. Ne smije se događati da se uloži milijarda kuna u pruge, a da rezultata nema niti je itko za išta odgovoran - kaže Krulčić i objašnjava kako je remont radila tvrtka koja je u 100-postotnom vlasništvu HŽ-a te kako nije sporno da su ljudi, koji su radili remont odgovorni. Dodaje i kako remonti traju predugo te kako istrage u slučaju nesreća provode organi koji nisu za to kvalificirani. 

Mrgan je rekao i kako nemamo osigurane kolodvore te kako i dalje voze kao u vrijeme Marije Terezije kada s 'nekom kutijom ulijeću na kolodvor s 150 km/h'. Uputili su, kažu pismo premijerki i resornom ministru u kojem kažu da nisu zagovornici strane industrije i traže da se kupe vlakovi za tržišni iznos, ali oni u kojima će se strojovođe i putnici osjećati sigurno.   

Idi na 24sata

Komentari 15

  • glumac12 11.04.2011.

    nije vrat nego šija

  • papaja 11.04.2011.

    Pa nema se što tvrditi, to se vidilo i na prvim objavljenim fotografijama!

  • kiko1 11.04.2011.

    Dokazivanje zbog čega je došlo do nesreće i gubitka jednog života nažalost će izgleda opet biti borba Davida i Golijata. Što se treba desiti da Kalmeta "padne"??????

Komentiraj...
Vidi sve komentare