To je to što me zanima!

U Srbiji jutros počeli izbori za predsjednika republike

U nedjelju u sedam sati u Srbiji su otvorena birališta za izbor predsjednika države, na kojima će se 6.708.697 ukupno upisanih birača birati
Vidi originalni članak

U nedjelju su u Srbiji otvorena birališta za izbor predsjednika države, na kojima će se 6.708.697 birača moći opredijeliti za jednog od devet kandidata. Birači će se moći opredijeliti između aktualnog predsjednika Borisa Tadića (na slici lijevo), zamjenika predsjednika Srpske radikalne stranke Tomislava Nikolića (u sredini), predsjednika Liberalno-demokratske partije Čedomira Jovanovića (na slici desno), nekadašnjeg bliskog suradnika Slobodana Miloševića i potpredsjednika Skupštine Srbije iz Socijalističke partije Srbije Milutina Mrkonjića. Za predsjednika će biti izabran kandidat koji u prvom krugu dobije većinu glasova birača koji su iskoristili biračko pravo, a ako niti jedan kandidat ne dobije tu većinu - kako to i predviđaju predizborna ispitivanja javnog mnijenja - dva kandidata koji su osvojili najveći broj glasova ulaze u drugi krug, koji će se održati u roku od dva tjedna, odnosno 3. veljače. Konačni, službeni rezultati bit će objavljeni najkasnije četiri dana od zatvaranja biračkih mjesta, odnosno do četvrtka, 24. siječnja u 20 sati.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • vemi 20.01.2008.

    Pogledajte tu njušku u sredini!!! Ne treba mi njegov CV, ni njegovi stranački program. Meni je sve jasno!

  • gardy 20.01.2008.

    ovaj admin je najvjerovatnije lud,napisao sam da će pobjediti četnik nikolić i da je to dobro za nas,jer dok četnici srbuju mi smo bliže u eu.a on me budala obriše.

  • Nuri1 20.01.2008.

    Novinar, uredink od 24 sata je uz ovu vijest duzao obavijestiti citateljstvo tko je Tomislav Nikolic, koje politicke poglede ima i kako danas stoje prognoze za njegov izbor. A prognoze su da ce dobiti izbore! To bi uredinici 24 sata ipak citateljstvu trebali reci, pa onda malo o politickom programu Tomislava Nikolica, pa o (vecinskoj) partiji u srpskom parlementu koju on on predstavlja u odsutnosti Seselja i vise se nista tome ne treba dodati. Urednici, novinari, pa imajte malo gradjadjanske hrabrosti i objasnite citateljima sto sve to znaci za Hrvatsku. To nije raspirivanje nacionalne mrznje, to su cinjenice!

Komentiraj...
Vidi sve komentare