To je to što me zanima!

U sto dana u EU izručili smo 27 naših i devet stranih državljana

Strani uhidbeni nalozi raspisani su za još 90 hrvatskih građana. Od njih 90, na 25 ih se ne može primijeniti jer se odnose na djela počinjena prije 7. kolovoza 2002. god.
Vidi originalni članak

Hrvatska je u prvih sto dana članstva u EU drugim članicama na temelju europskog uhidbenog naloga izručila  27 svojih, te devet stranih državljana, a njoj je izručena jedna osoba. Hrvatska je 36 ljudi predala Austriji, Mađarskoj Njemačkoj, Italiji, Francuskoj, Sloveniji, Danskoj i Belgiji, a uhidbeni nalozi za njih su izdani zbog teške krađe, utaje poreza, zlouporabe opojnih droga, zločinačkog udruživanja, prijevare, razbojništva, ubojstva, pronevjere...

Strani uhidbeni nalozi raspisani su za još 90 hrvatskih građana. Od njih 90, na 25 ih se ne može primijeniti jer se odnose na djela počinjena prije 7. kolovoza 2002. godine. Među onima koji se zbog toga ne mogu izručiti je i Josip Perković. 

Od preostalih 65 osumnjičenika, 12 ih je uhićeno i u tijeku je sudski postupak priznavanja uhidbenog naloga, a za ostalih 53 se traga. Utvrđeno je da nemaju prebivalište u Hrvatskoj ili da nisu na adresi prebivališta.

I Hrvatska je drugim zemljama proslijedila ukupno 32 uhidbena naloga, a predana joj je jedna osoba iz Rumunjske (41) koja se sumnjiči za povredu dužnosti uzdržavanja. 

Nalozi su proslijeđeni Sloveniji, Njemačkoj, Mađarskoj, Rumunjskoj, Italiji i Velikoj Britaniji. 

Idi na 24sata

Komentari 44

  • mariocalabrese 12.10.2013.

    Sve zastarilo?

  • Lori Loredana 12.10.2013.

    Pa, kakvo je to mazanje očiju narodu, znamo mi što radite, držite figu u đepu, a što drugo od vas očekivati.

  • tessa 10 12.10.2013.

    A što je sa Udbašem, kad je red na njega.

Komentiraj...
Vidi sve komentare