To je to što me zanima!

U sukobu anarhista i desnice na Lezbosu ozlijeđeni migranti

Sukobi su počeli u nedjelju navečer nakon što je skupina krajnje desnice "Patriotski pokret" pozvala na okupljanje ispred glavnog trga u Mitileni gdje je u znak prosvjeda kampiralo oko 200 Afganistanaca
Vidi originalni članak

Više od desetak migranata i izbjeglica, većinom afganistanskih državljana, ozlijeđeno je u noći s nedjelje na ponedjeljak nakon sukoba sa skupinom krajnje desnica na otoku Lezbosu, navodi policija. 

Sukobi su počeli u nedjelju navečer nakon što je skupina krajnje desnice "Patriotski pokret" pozvala na okupljanje ispred glavnog trga u Mitileni, središtu otoka, gdje je kampiralo od utorka blizu 200 Afganistanaca s obiteljima u znak prosvjeda protiv bijednih uvjeta boravka na otoku. 

Usprkos naporima policije da kontrolira situaciju, skupina krajnje desnice bacala je boce s vodom i baklje te je lakše ozlijedila više od desetak Afganistanaca koji su prebačeni u bolnicu, po prvim informacijama policije. 

Sukobi su trajali čitavu noć i prerasli u tučnjavu između krajnje desnice i anarhista koji su došli spasiti migrante. 

Policija je bacala suzavac kako bi rastjerala gomilu i evakuirala trg gdje su bili migranti, primorani vratiti se u prihvatne centre na otoku. 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Zapadnjak_1 23.04.2018.

    kome ne valja, uvijek se moze okrenuti i vratiti, taj argument potpuno stoji, ali treba primijetiti i da je grcka vlada (a i u sirem smislu kolektivni grcki mentalitet) potpuno nesposobna organizirati i rjesiti bilo kakav malo ozbiljniji problem...

  • Voltaire_ 23.04.2018.

    Nevjerovatna glupost Grka, napadaju frau ? Merkelicine doktore i inzinjere ):

  • Christal 23.04.2018.

    Ajd neka pametna od Grka

Komentiraj...
Vidi sve komentare