To je to što me zanima!

U sukobu na Kosovu nekoliko osoba ozlijeđeno

Osiguranje UN-a interveniralo je nakon što je skupina od tridesetak Srba počela je bacati kamenje na vozila UN-a uzvikujući "Ovo je Srbija"
Vidi originalni članak

Nekoliko osoba ozlijeđeno je u sukobu koji se dogodio u petak poslijepodne nakon što je skupina kosovskih Srba kamenjem napala vozila UN-a kojima su civilni upravitelj UN-a na Kosovu Joachim Ruecker i zapovjednik KFOR-a general Xaiver de Marnhac došli u posjet kosovskom selu Goraždevcu, rekli su lokalni izvori. U incidentu koji se dogodio u selu nedaleko od Peći na zapadu Kosova, Ruecker i De Marnhac nisu ozlijeđeni. Osiguranje UN-a interveniralo je nakon što je skupina od tridesetak Srba počela je bacati kamenje na vozila UN-a uzvikujući "Ovo je Srbija", ali nije upotrijebilo oružje. Prilikom intervencije pripadnika KFOR-a ozlijeđeno je nekoliko Srba. Prištinska Radio televizija 21, javila je da je skupina lokalnih Srba, nezadovoljna posjetom Rueckera i Marnhaca, napala nekoliko albanskih novinara i Rueckerovo osiguranje, što je izazvalo intervenciju pripadnika KFOR-a. Prema srpskim izvorima, tuča se dogodila kada su Rucker i general De Marnhac započeli razgovor s dvojicom Srba koji rade u UNMIK-ovu uredu u Goraždevcu, a skupina Srba okupljenih ispred te zgrade zahtjevala je da razgovaraju s njima, a ne sa onima "koji nisu predstavnici srpskog naroda". Sastanak je potom prekinut, a Ruecker i De Marnhac napustili su Goraždevac. Joachim Ruecker izjavio je da je "dobio informaciju" kako je sukob bio izravno potaknut iz Beograda.
- Ovo je neprihvatljivo, ja ću o tome obavijestiti Vijeće sigurnosti UN-a, rekao je Ruecker.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • prizemlje 08.12.2007.

    ehhh bojim se da je to tek početak.....poznavajući njih...hmm

  • Bijela13 08.12.2007.

    ..kako su krenuli stati ce oni i ispod jednog maslacka...hahaha...

  • petruss 08.12.2007.

    gdje srbi tu uvjek rata pa zar je to toliko glup narod!?! Ima jedna ljepa uzrečica iz filma lepa sela lepo gore \" jednog dana će svi srbi stat ispod kruške\"

Komentiraj...
Vidi sve komentare