To je to što me zanima!

U sukobu u Lugansku petero mrtvih, Gazprom prijeti Kijevu

Pobunjenici tvrde da je u napadu na stožer ukrajinskih pograničnih snaga ranjen jedan njihov borac. Gazprom je Ukrajini produžio rok za otplatu računa za plin
Vidi originalni članak

Najmanje petero ljudi je ubijeno, a još 15-ak ranjeno u sukobu proruskih separatističkih snaga i ukrajinskih snaga u Lugansku, piše The Telegraph

Oko 500 proruskih pobunjenika napada ukrajinski stožer minobacačima, strojnicama i automatskim oružjem. Ukrajinske snage koje čuvaju pogranični prostor su objavile da pobunjenici napadaju iz okolnih zgrada i s krovova te koriste civile kao 'živi zid'. Priopćili su kako imaju 15 ranjenika, od čega je osam časnika te još petero mrtvih. Separatisti su objavili kako je na njihovoj strani u sukobu ranjen jedan borac. 

Novi sukobi zabilježeni su i u Slavjansku.

Gazprom Ukrajini: Imate tjedan dana za plaćanje dugova

Nakon pregovora u nedjelju ruski plinski div Gazprom produžio je rok Ukrajincima za otplatu računa za plin. Odlučili su se na taj potez jer je Ukrajina platila prvu ratu duga. Ako ne plate sve do idućeg ponedjeljka, Rusija prijeti da će potpuno ukinuti dostavu plina, odnosno da će dostavljati samo sirovinu koja je već plaćena. 

Idi na 24sata

Komentari 34

  • Renavoid 03.06.2014.

    pojma nemam što misliti o tom sukobu i tko je tu u pravu, ali nije mi jasno zašto se svi zgražaju kad rusi zatraže da im se plati ono što su legalno prodali i isporučili robu???

  • Mustafa Aga 03.06.2014.

    Zao mi je naroda koji gine...

  • 02.06.2014.

    Sta bi vi djaba? Pa vidim tu u hrvatskoj ljudima uzimaju kuce zato sta nisu platili rate za kredit. Nema djabe ni kod stare babe vise!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare