To je to što me zanima!

U šumi našao minobacačku minu, preuzela ju je policija

Građane podsjećamo da je u tijeku akcija ‘Manje oružja - manje tragedija’ u sklopu koje građani mogu dragovoljno predati sve vrste nedozvoljenog oružja, kaže policija
Vidi originalni članak

Policiji se u srijedu prijepodne obratio građanin koji je u šumi na području Čavli zamijetio minsko-eksplozivno sredstvo. Utvrdili su kako se radi o minobacačkoj mini kalibra 82 milimetra, koju su preuzeli stručno osposobljeni djelatnici Protueksplozijskog odjela Policijske uprave primorsko-goranske radi uništenja. 

- I ovom prilikom sve građane podsjećamo da je u tijeku akcija ‘Manje oružja - manje tragedija’ u sklopu koje građani mogu dragovoljno predati sve vrste nedozvoljenog oružja, streljiva i drugih opasnih minsko-eksplozivnih tvari. Protiv osoba koje dragovoljno predaju spomenuto oružje i sredstva neće se pokretati niti kazneni niti prekršajni postupak - rekli su u PU primorsko goranskoj.

Ako pronađete eksplozivna sredstva, zovite policiju

Građane koji posjeduju ili pronađu spomenuta sredstva mole da ih zbog opasnosti od njihova aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja ne donose sami već da pozovu policiju na telefon 192 ili najbližu policijsku postaju. Nakon zaprimanja poziva policija će poslati stručne, osposobljene policijske službenike u civilnoj odjeći koji će ova sredstva preuzeti ma siguran način.

Detaljnije informacije o akciji ‘Manje oružja - manje tragedija’ građani mogu dobiti pozivom na besplatni telefon 0800 88 92 ili na Internet stranicama Ministarstva unutarnjih poslova i Policijske uprave primorsko-goranske.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • pijevac 24.04.2014.

    narod se navukao toga iz rata,pa sad ne znaju što će s tim i svugdje istavljaju...

  • Ahileja 24.04.2014.

    Nevjerojatno kako se je aljkavo vodila briga zaduživanju i zbrinjavanju oružja i eksploziva koja se po nikakvim kriterijima ne mogu svrstati u osobno naoružanje.

  • japanokinez 24.04.2014.

    Treba legalizirati kupnju oružja i dozvoliti svakoj punoljetnoj osobi da posjeduje barem pištolj. Otvoriti tvornicu raznovrsnog oružja i made in hrvatska zaštititi. Svima bi nam bilo bolje kad bi svi bili naoružani.

Komentiraj...
Vidi sve komentare