To je to što me zanima!

'U Titovo vrijeme bio je mrak?! A sada smo svi jadni i gladni...'

Mrki (70), koji kaže da je Sekretar centralnog komiteta KPH u osnivanju, uzeo je štafetu i u starom bijelom Mercedesu s Titovim slikama poveo povorku po Umagu
Vidi originalni članak

Štovatelji Josipa Broza Tita iz Hrvatske i Slovenije uz pjesme i ikonografiju iz Titova vremena u utorak su točno u 12,44 ispred umaškog kafića Tito, šestu godinu zaredom poslali štafetu put Beograda. U starom bijelom Mercedesu ukrašenom Titovim slikama štafetu je ponio Radoslav Ilić - Mrki (70) iz Umaga, inače vlasnik jedinog kafića u Hrvatskoj s nazivom Tito. Mrki za sebe kaže da je Sekretar centralnog komiteta KPH u osnivanju dodavši kako slanje štafete Titu nema nikakav politički značaj već se na ovaj način samo odužuju Titu.

- Ovo je štafeta svih naroda i narodnosti nekadašnje Jugoslavije i nikakve nostalgije za propalom državom nema. Mi svi govorimo jednim te istim jezikom i htjeli mi ili ne, sviđalo se to nekome ili ne, danas ili sutra mi ćemo opet svi biti skupa, a to je i prirodno - rekao je. Kažu da je ono u Titovo vrijeme bio mrak i sada ga proglašavaju zločincem.

- Ne, nije bio mrak. Nakon što su upalili ovo svjetlo svi smo jadni i gladni. Danas mnoge majke suzu liju kako će prehraniti djecu i sutra ih poslati u školu a u Titovo vrijeme u minutu smo znali kada će biti plaća. Svi smo opljačkani i osiromašeni. Tito je bio pojam i legenda u cijelom svijetu. Svi su ga poštovali. Tito kada je išao kod Kennedija on je morao popiti tabletu - kaže Radoslav Ilić Mrki. Na ispraćaju štafete za Beograd u Umagu se okupilo 50-ak radoznalih mještana i turista koji su sve promatrali sa smiješkom.

Idi na 24sata

Komentari 408

  • zippysnake 20.05.2011.

    Zivila nam JUGOSLAVIJA i glavni car i kralj Balkana - DRUG TITO! HRVATI te vole , a tko te ne voli , bumo ga spremili u ludaru da mu otklone tu gresku v glavi !!!!!!!!!!!!!!!!!

  • baldrick_1 20.05.2011.

    Vrijeme radnje:1942. Mjesto radnje: Glamočko polje. Glavni lik: Ivo Lola Ribar, najveći idol onog doba, lider proleterske mladosti i direktan kandidat za poslijeratnog vođu. Sporedni lik: ruski špijun koji je zamijenio Josipa Broza u Rusiji, a kasnije hrvatskom narodu svirao klavir, a bratskom srpskom dao svu vlast u pokojnoj Jugi. Ideja vodilja: Bolje je srediti jednim potezom glavnog protukandidata, rafalom iz aviona, nego se poslije s njime potezati za vlast. Poruka djela: Ivo Lola je bio preveliki zalogaj za lažnog bravara i morao je otići - milom ili silom! Nažalost! Moj skromni doprinos priči: jadan ti je svatko tko glorificira takvog ubojicu. Da ne govorim o tisućama mladih Hrvata, koje je pobio i zbog kojih mu je zauvijek izmakla Nobelova nagrada za mir. Tko je plakao kad je ruski špijun umro? Plakala je crna Afrika, koja je dobijala od Tite i šakom i kapom. Hrvati su nažalost dobivali samo šakom!

  • peguy7 20.05.2011.

    ..a ebo vas sve tito i jugo nostalgičare da vas...smradovi..jedni..

Komentiraj...
Vidi sve komentare