To je to što me zanima!

U utrci s bikovima u Pamploni ozlijeđeno je najmanje 4 ljudi

Tijekom utrke krdo bikova prelazi ulicu dugu 848 metara od tora do gradskog amfiteatra, a utrka se održava tijekom proslave za dan svetog Fermina
Vidi originalni članak

U prvoj ovogodišnjoj utrci s bikovima u kojoj su sudjelovale tisuće trkača u Pamploni na sjeveru Španjolske ozlijeđeno je četvero ljudi. ABC javlja kako su svi završili u bolnici zbog ogrebotina koje su zadobili tijekom utrke.

Tijekom utrke krdo bikova prelazi ulicu dugu 848 metara od tora do gradskog amfiteatra, a utrka se održava tijekom proslave za dan svetog Firmina. Proslava traje od 7. do 14. srpnja, a utrke bikovima se održavaju svakodnevno. 

Svake godine se tijekom utrke ozlijedi do 300 ljudi, a od 1924. godine, od kada se utrka održava, na utrkama je poginulo 15 ljudi.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • poglavica dugi nos 08.07.2013.

    kakvi su to barbarski običaji

  • riki1980 08.07.2013.

    Ovo na fotografijama je korida , ali svejedno jako je uzbudljivo i napeto kad ovim baletanima bikovi prospu crijeva po pijesku OLEE!

  • axlica 08.07.2013.

    nadam se da će što više budala ove godine smrtno stradati od ove divne tradicije, pa da si ekipa još malo razmisli dal ta budalaština vrijedi života

Komentiraj...
Vidi sve komentare