To je to što me zanima!

U Zadru pripremali najduži sushi pa ga omotali u raštiku

Točno u 20:29 sati počela je karnevalska radionica 'Od Tune do Sushija'. Posjetiteljima je prikazan lov na tri vrste tune, a potom je jedna od njih secirana i zajednički degustirana.
Vidi originalni članak

Varoški sushi u Zadru je spremalo nekoliko sushi majstora. Bio je dugačak 140 centimetara i pretendira na to da bude najduži sushi na svijetu. Dakako, majstorije nisu bile po Guinnessovim propozicijama niti su majstori bili licencirani, ali nitko na to nije imao prigovora.

POGLEDAJTE VIDEO:

U petak navečer u zadarskom kafiću Domi se radio tradicionalni japanski, ali i varoški sushi. On ima rižu, povrće i ribu, ali je umjesto u alge zamotan u – raštiku! Kako je vrijeme maškara oni „najtanji“ među gostima obukli su se u tune kao simbol ribe koja se iz Zadra izvozi u Japan.

Točno u 20:29 sati počela je karnevalska radionica 'Od Tune do Sushija'. Posjetiteljima je prikazan lov na tri vrste tune, a potom je jedna od njih secirana i zajednički degustirana. Organizatori ističu kako je 'Varoshki sushi' mlađi brat legendarnog tokijskog sushija. Ovaj 'event' napravljen je paralelno sa Tuna, sushi & wine festivalom koji se u Zadru održava četvrti put i koji završava u subotu.
 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • GIRIGARI 11.02.2018.

    Raštika i sushi. Kakav spoj.

  • JanValek 11.02.2018.

    Vidim sliku i odma pomislio da se pripremaju za HARAKIRI.To vam je sudbina.

  • 10.02.2018.

    Autohtoni dalmatinski sushi :-)

Komentiraj...
Vidi sve komentare