To je to što me zanima!

'Prvo se čula buka i galama, a onda su planula oba kombija...'

Na parkiralištu ispred hostela Arena kombi je u potpunosti izgorio, dok je minibus djelomično nagorio. Njima su se koristili djeca i roditelji koji su došli na Kickboxing turnir u Zagreb 'Croatia open'
Vidi originalni članak

U nedjelju oko 4.30 sati na parkiralištu ispred hostela Arena u Novom Zagrebu u potpunosti je izgorio kombi šibenskih registracija u vlasništvu Malonogometnog kluba 'Heroji 2007' iz Vodica, dok je nagorio i djelomično je oštećen minibus šibenskih registracija u vlasništvu poduzeća Gradski parking iz Vodica. 

POGLEDAJTE VIDEO:

 

Kombi su koristili djeca i roditelji koji su došli na zadnji ovogodišnji Kickboxing turnir u Zagreb 'Croatia open'. Riječ je o 15-ak dječaka i djevojčica, u dobi od šest do sedam godina, u pratnji nekoliko roditelja. 

- Kada sam se ja vratio ovdje iz grada, oko 23 sata, ispred hostela je bilo nekoliko momaka, skupljali su se tu. Legli smo i u 4 ujutro bila je buka i galama. Planula su oba kombija u isto vrijeme. Jedan gospodin s aparatom za gašenje uspio je jedan do pola spasiti, a drugi vidite i sami na što sliči. Ja ne vidim da se nešto drugo moglo dogoditi osim da su zapaljeni. Valjda će policija znati reći nešto više o tome. Jedan od roditelja je uspio s vatrogascima dogovoriti da nam ustupe dva kombija, pa ćemo se s njima vratiti kući - rekao nam je Marko Živković, koji je pratio djecu iz kluba na natjecanje.

'Minibus smo u zadnji tren spasili'

- Na turnir smo došli jučer u Zagreb i uspješno smo ga odradili. Nakon turnira s djecom smo obišli Advent u Zagrebu i pošli na počinak. Rano ujutro nas je probudio žamor i dočekao strašan prizor. Kombi u vlasništvu MNK Heroja totalno je bio zapaljen, a minibus je počeo gorjeti. Brzo smo pristupili gašenju vatrogasnim aparatima, tako da smo ga u zadnji tren spasili - saznajemo od Tonija Ivasa koji nadodaje: 'Danas se odigrava utakmica Dinamo – Hajduk, ali ovdje se radi o djeci, što su ona kome skrivila'. 

Požar podmetnut? 'Djeca su uplakana i prestrašena'

Kako navodi Šibenski portal, iako očevid još traje, neslužbeno se doznaje da su požari na oba vozila u isto vrijeme podmetnuta. 

- Još nismo došli sebi, očajni smo, a djeca su nam uplakana i prestrašena. Ne mogu vjerovati da se ovakvo što može dogoditi u glavnom gradu naše države za koju su se borili naši očevi, za koju je poginuo moj stric Mihovil. Od dvjestotinjak vozila parkiranih ispred Hostela Arena, zapaljena su jedino dva naša vozila i to ne može biti slučajno. Požari su nam podmetnuti jer smo došli iz Dalmacije – ogorčeno je u nedjelju ujutro ispričao 40-godišnji Tomislav Ivas Mede iz Vodica, koji je vozio kombi i koji je bio u pratnji svog djeteta.

Kickboxing klub Hrvatski branitelj dragovoljac posudio je svoj kombi udruzi Daj pet od srca kako bi isporučili prikupljene donacije socijalnoj samoposluzi u Vukovaru, a na put su išli minibusom od Gradskog poduzeća Vodice. No, kako je bio velik interes roditelja da idu sa svojom djecom, posudili su dodatni kombi od MNK Heroja, koji je na kraju totalno izgorio.

Živković nam je otkrio kako je MNK, koji je ime dobio po herojima vatrogascima poginulima 2007. gaseći Kornate, dugo skupljao humanitarne priloge kako bi namaknuo novac za Jumper. Vozilo je bilo potpuno novo, kupljeno prije kojih mjesec dana.

 Zagrebački holding, čiji je hostel, podijelio im je lunch pakete, doznajemo iz Holdinga. Također Holding će pokriti troškove za troje Vodičana koji moraju zbog očevida ostati u Zagrebu te će osigurati i platiti vučnu službu nakon što od policije dobiju dozvolu da mogu maknuti vozila.

Idi na 24sata

Komentari 70

  • 17.12.2018.

    Ljudi dragi, Popravni domovi i ostalo tu ne pomaže - U istri ima ugljena u rudniku koji več desetlječima neradi, dakle neka kopaju ugljen i na kariole voze u Plomin dok ne zarade za nova vozila. Po meni je to jedina primjerena kazna za ovu glupost.

  • kiki cro 16.12.2018.

    Ljubitelj Hajduka se oglasio ovim postom : eka gore "Tovari" Pokušavam zamisliti da iz Zagreba u Split dođe pun kombi klinaca. Zamislimo da se bave karateom. Došli su na natjecanje. Trenirali su marljivo. Mame i tate su ih ispratile ponosno iz Zagreba. Noć je, spavaju a onda ih budi buka. Njihov kombi je zapaljen u sred Splita. Jutro je osvanulo, svi fotografi i redakcije već su na lokaciji. U 10 sati udarna vijest na svim portalima U podne javljanje novinara u živo na dnevniku Oko 2 ide najava za emisiju Otvoreno Popodne se Šprajc zgraža pred stotinama tisuća gledatelja Javne osobe pišu statuse Optužuje se Orijunaše sa juga Svi dnevnici na večer počimaju sa prilogom paljevine U Zagrebu kolpoteri na ulicama već prodaju večernje izdanje novina sa naslovnicom koju krasi zapaljen kombi Oglasio se i Dinamo a Čičak u otvorenom objašnjava o ratu sjevera i Juga. Iz Splitskog studija javlja se novinarska "Elita" Političari odlaze u posjet djeci pa na račun traume gledaju da dobiju koji poen Stotine tisuća Hrvata se zgraža nad ST huliganima Policija izuzima video snimke obližnjih bankomata. I tako dalje i tako dalje. A danas zatišje, danas je u ZG planuo kombi dici iz Dalmacije. Ko ih jebe ha? Neka gore tovari? Nije neka vijest?

  • ina67 16.12.2018.

    A čemu se čudimo. Pa ne zna se što se smije, a što ne. No tako političari bolje funkcioniraju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare