To je to što me zanima!

U Zagrebu su uhitili mafijaša iz Italije: Skrivao se na Kajzerici

Bio je među vodećim dilerima u mafijaškoj organizaciji koja je pod vodstvom Felicea Maniera, zvanog Anđeosko lice, opskrbljivala taj dio Italije drogom iz inozemstva
Vidi originalni članak

Claudio D’Este (72), bivši član zloglasne venetske bande Mala del Brenta, odlučio je Silvestrovo provesti u Zagrebu, s obitelji i rođacima. No, zahvaljujući zagrebačkim policajcima i njihovim talijanskim kolegama iz Venecije i Trsta, umirovljeni, okorjeli recidivist s tjeralice ušao je u 2019. godinu u lisicama, i to u policijskoj postaji. Uhitili su ga na Kajzerici.

Naime, pred njim je 10 godina, tri mjeseca i 16 dana zatvora koje mora odslužiti zbog kriminalnih grijeha iz prošlosti, točnije šverca narkotika. Zahvaljujući njemu u talijansku regiju Veneto “slijevale” su se velike količine kokaina, ali i heroina, javlja Jutarnji list.

Bio je među vodećim dilerima u toj mafijaškoj organizaciji koja je pod vodstvom Felicea Maniera, zvanog Anđeosko lice, opskrbljivala taj dio Italije drogom iz inozemstva.

Posljednji dvadesetak godina skrivao se u Hrvatskoj, a unazad jednog desetljeća skrasio se na Kajzerici sa suprugom Snježanom koju je upoznao u vlastitom casinu u Istri. Samo 10-ak sati prije ponoći na Silvestrovo, uhićen je. Kod sebe je imalo lažne talijanske dokumente pa samim time nije za isključiti da je imao i dalje razne pomagače koji su mu, na različite načine, pomogli u bježanju.

Stanovnici Kajzerice uhićenje Talijana s nevjericom komentiraju jer im se nije činio kao netko tko iza sebe ima kriminalnu prošlost. O njemu, iskreno će, baš puno i ne znaju iako im je u susjedstvu od 2007. godine, piše Jutarnji.
 

Idi na 24sata

Komentari 33

  • volimpršut 02.01.2019.

    Pa šta nisi znbao da postoji država Bosna i Hercegovina?Još ih ima po hrvatskoj.....

  • st.hrvatska 02.01.2019.

    Čovika je trebalo pustiti u miru. Nama ništa nije napravio loše

  • OS_LEGA 02.01.2019.

    Koliko godina imaš a ponašaš se kao balavac,sram te bilo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare