To je to što me zanima!

U zatvor jer je gazio i skakao po državnom grbu

Hrvatskog branitelja iz Istre terete da je u pijanom ispadu skakao po hrvatskom grbu, a on kaže da mu sve namještaju te da se krvavo borio u ratu
Vidi originalni članak

Jozo Barukčić (49), umirovljeni časnik HV-a iz istarskog mjesta Juricani, u ožujku se porječkao s gostima u umaškom kafiću Street. Potom je pepeljarom sa zida “skinuo” državni grb i, prema optužnici Županijskog državnog odvjetništva u Puli, skakao po njemu. Govorio je kako će šahovnicu nabiti na spolni organ i pomokriti se na nju.
Terete ga za kazneno djelo povrede ugleda Republike Hrvatske i prijeti mu od tri mjeseca do tri godine zatvora. Jozo sve poriče.
- Taj dan sam se dobro napio. Jedan gost me provocirao govoreći da je samo par mjeseci bio na ratištu i da ima tri puta veću mirovinu od mene koji sam 'pregazio’ cijelu Hrvatsku i BiH - kaže Jozo. U bijesu je, kaže, bacio tri pepeljare na šank i pogodio grb, koji je pao na pod, ali ništa više od toga.
- Tom pričom da sam gazio šahovnicu žele me dotući. Za nju sam se krvavo borio i žao mi je da me za to optužuju - kaže Barukčić, koji je ogorčen zbog male mirovine i statusa u društvu.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • entoni 05.12.2007.

    Gospodine Jozo Barukčić Vi se nemate kome šta ispričavati već se svi možemo vama i ostalim braniteljima zahvaljivati ! Poznajem nekoliko branitelja koji su potrgali i bacili svoja ratna odličja zbog nepravde koja vam je većini nanesena ! Istra je poznata po tome da nije sklona braniteljima , valjda bi oni Talijanima ! Da vas država pošalje u zatvor ne vjerujem nismu u Hagu !

  • prizemlje 05.12.2007.

    Sorry,ali evo mene opet...Naime baš kako sam i pretpostavljal , nije bilo kako se navodi u članku i naravno da su preuveličali da ne velim izokrenuli cijelu situaciju na štetu okrivljenog...ali i dalje velim i sa sigurnošću tvrdim da je to ISTRA...iz osobnog iskustva znam kako su se odnosili 90-ih godina prema vojsci(braniteljima) a sada i ne čudi 15 god iza...ali neće nitko,tj. NITKO od branitelja koji su do sada napravili suicid (preko 2000) nije bacio bombu(kako netko veli) na sabor ili bilo gdje nego sebe unište...jer nitko nema shizofreniju...nego PTSP..a to samo liječnici razumiju..i na kraju me ne iznenađuje odnos ljudi spram nas(koji smo živote bili spremni dati (5god) ili još gore oni koji su i platili životima..nego gospoda političari(pogotovo oni koji su studirali a imali 20-25god)a sada će takvi osuditi ovaj čin kao najgori..i blablabla..eh a ja takvima velim da je meni na prvom mjestu svaki poginuli u ratu,zatim sv.pismo pa tek tad državni grb....eto ako je za osudu,nekaaa

  • friglob 05.12.2007.

    koje licemjerstvo, nevjerojatno... čovjek otišao stvariti državu a sad kad je sve razgrabljeno, kad su se svinje na vlasti dočepale moći, guraju branitelje pod tepih... i onda joiš imaju muda i obraza tužiti branitelja za povredu ugleda republike hrvatske??? koji apsurd!!! i onda će se još čuditi kad netko baci bombu na sabor...

Komentiraj...
Vidi sve komentare