To je to što me zanima!

U zatvoru je odslužio godinu: Čačić slobodan već u srijedu?

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Bivši prvi potpredsjednik Vlade izlazi iz kaznionice u Valturi gdje je od 17. lipnja prošle godine zbog teške prometne nesreće koju je skrivio u Mađarskoj 2010.
Vidi originalni članak

Zatvorenik kaznionice u Valturu, Radimir Čačić ima se pustiti na uvjetnu slobodu, odluka je to Povjerenstva za uvjetni otpust Ministarstva pravosuđa na čijem odlučivanju je, uz suce i čelnike Valture, nazočio i sam Čačić. Zbog procedure Čačić bi kaznionicu mogao napustiti tek u petak iako već užurbano pakira osobne stvari pa nije isključeno da to bude i ranije.

Čačić je sredinom svibnja, nakon 13-mjesečnog odsluženja više od polovice dosuđene mu zatvorske kazne od 22 mjeseca, ispunio uvjet za podnošenjem zahtjeva za uvjetnim otpustom. Kako se radilo o primjerenom zatvoreniku koji nije kršio kućni red i zatvorska pravila kaznionice u Valturi, Čačićevom zahtjevu je i udovoljeno.

Naime, Radimir Čačić je u zatvoru završio lani sredinom lipnja. Zagrebački Županijski sud ga je osudio na 22 mjeseca zatvora, usklađeno s presudom iz Mađarske a sve zbog izazivanja prometne nesreće od prije četiri godine u Mađarskoj s dvoje poginulih.

Radimir Čačić, bivši prvi potpredsjednik Vlade i čelnik HNS-a, je najjača "zvjerka" koja je ikad izdržavala kaznu zatvora u Valturi, kaznionici otvorenog tipa pokraj Pule, jedinog te vrste u Hrvatskoj. Ostat će upamćen i po tome jer je jedini i prvi zatvorenik koji je unutar kaznionice  u Valturi zaigrao golf.

Čačić bi, kako neslužbeno doznajemo, kaznionicu u Valturi mogao napustiti već u srijedu i to potajice, prema osobnoj želji, zbog izbjegavanja novinara. Izvest će ga u neobilježenom vozilu na jedan od dva izlaza ili pak u zatvorskoj "marici" do željene lokacije gdje će ga dočekati netko od obitelji i prijatelji gdje će se prekrcati.

Susret s novinarima Čačić, kako doznajemo, planira tek po dolasku u Varaždin.

Idi na 24sata

Komentari 160

  • ciara46 18.06.2014.

    Čačiču vrati se što prije u politiku i pometi ove nesposobne i one lopove u HDZ-u. Moj glas za novi HNS!

  • micek 23 18.06.2014.

    Za ubojstvo dvoje ljudi godinu dana zatvora,za ponovljenu pljačku kioska (par šteka cigareta) 3-4 godine,ma krasna smo država,nema što

  • bbbdado 18.06.2014.

    Čačiću , dali te je imalo sram pred Hrvatskim narodom ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare