To je to što me zanima!

U ZOO-u u Zagrebu na svijet došlo više od 600 životinja...

PUKNI PUŠKO, RODILO SE MUŠKO: Najveće zvijezde među mladunčadi su lavići Tumu i Uzuri koje posjetitelji obožavaju
Vidi originalni članak

Obnova nastambi i modernizacija zagrebačkog zoološkog vrta urodila je plodom. Bolji uvjeti života rezultirali su velikim baby boomom, koji je oduševio osoblje vrta kao i mnoge posjetitelje. Posebno su zanimljivi mladunci crnih roda te slonovska rovka, novi stanovnik vrta. Najviše uzdaha ipak izmamljuju šestomjesečni lavići, rekao je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba. Na svijet je stiglo više od 600 životinja. Od toga je više od stotinu kralježnjaka. Sisavci su ipak glavne zvijezde. Lavići Tuma i Uzuri tako nema kome nisu izmamili osmijeh. Šestomjesečne bebe posjetitelje oduševljavaju svojim akrobacijama u travi, grizu jedan drugome uši i pritom uživaju u nestašnostima. Tumi je već počela rasti griva, a Uzuri se pretvara u prekrasnu lavicu. Prijedloge za njihova imena dalo je čak 1200 građana.

Parom godine djelatnici vrta proglasili su crne rode. Razlika u godinama nije im stala na put da se zaljube i osnuju obitelj. Ženka koja je došla iz Đakova i ima 23 godine te mužjak iz Velike Britanije star deset godina, dobili su dva zdrava ptića.
Ravnatelj vrta posebno je ponosan i na čimpanzu Borisa, koji se odselio u Ljubljanu 2015. godine. Tamo ga je čekala ženka Neža, a u ožujku su dobili majušnu Leonu. Boris se, tvrdi ravnatelj, ponio kao brižan otac, a Leona je momentalno postala miljenica slovenske javnosti.

Tijekom 2016. godine iz Zoološkog se vrta grada Zagreba odselilo 75 životinja, a 172 su stigle. Jedna od najzanimljivijih novih vrsta je, kažu djelatnici, slonovska rovka. Životinja je to koja nije srodna ni slonu ni rovki, a prepoznatljiva je po nogama nalik na štule i njušci u obliku surle, a posjetitelji se o njoj sve više raspituju.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • Kiklopp 01.01.2017.

    Natalitet ljudi u opadanju a kod životinja raste zato i ne čudi da je sve više životinja (naročito tovara i majmuna) oko nas;-)

  • Silvijasos 01.01.2017.

    Liijepe vijesti o zivotinjama, a pol komentara o politici. Kako me to živcirali sve motate povezati s politikom.😔😤😫

  • Bože Dragi 31.12.2016.

    Povećao se broj članova HDZ-a u područnoj organizaciji Maksimir

Komentiraj...
Vidi sve komentare