To je to što me zanima!

Ubijena zbog spore policije: Zaštitaru nisu uzeli pištolj

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Policija čak dva tjedna nije Andriji Jauku uručila zahtjev za oduzimanjem oružja iako je imala nalog liječnika. Jauk je 6. listopada ubio Niku Deković
Vidi originalni članak

Zaštitar Andrija Jauk (25), koji je 6. listopada na zagrebačkom Srebrnjaku s četiri hica iz privatnog pištolja ubio Niku Deković (17) pa presudio sebi, nije smio imati dozvolu za nošenje oružja.
Jauk je mjesec dana prije ubojstva i samoubojstva navodno bio depresivan, a mučile su ga i suicidalne misli. Zbog toga se 9. rujna sam javio psihijatrici u bolnici Rebro. Očito joj je nešto otkrio o svome naumu jer liječnica 19. rujna šalje dopis policiji kako smatra da Jauk, zbog svog psihičkog stanja, nije sposoban posjedovati ni nositi pištolj. U međuvremenu je Jauk 10. rujna legalno kupio pištolj te ga je čak 16. rujna u policiji i registrirao na temelju dozvole za posjedovanje i nošenje oružja koju je dobio 2006. godine.
Kako se dozvole izdaju na pet godina, ona je tada još vrijedila. Tri dana nakon što je registrirao pištolj, policija dobiva dopis od psihijatrice. Kako je 19. bio petak, policija tek u ponedjeljak, 22. rujna, pokreće upravni postupak za oduzimanje oružja. Policajci iz postaje u Črnomercu, na čijem je području stanovao Jauk, nekoliko ga puta bezuspješno traže na kućnoj adresi. Trebali su mu oduzeti oružje, dovesti ga u postaju na razgovor, nakon čega bi morao ponovno na liječnički pregled kako bi se utvrdilo je li sposoban za nošenje oružja. No policajci ga nisu pronašli kod kuće, a u Nami na Kvatriću, gdje je radio kao zaštitar, nisu ga ni tražili! Iz policije su u četvrtak tvrdili da su prekasno dobili obavijest i da je liječnica dopis trebala poslati odmah. Iako smo jučer pokušavali doći do komentara ravnatelja bolnice Željka Reinera, nismo uspjeli. Andrijin šef Zlatko Marić kaže da se nitko od kupaca ni kolega nije žalio na Jauka te da nije znao za njegov posjet psihijatru.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • anchy plavusha 17.10.2008.

    šteta jednog mladog života.....a zlatko marić nikad ništa ne zna, u ništa nije upućen, njemu se nikad nitko ne žali na nikog i ništa...bolje da šuti nego da daje takve glupe izjave o svojim radnicima..čuje on ali ne sluša...detaljnije ih testiraj umjesto što tražiš novi autić...ta psihijatrica je trebala i policiju obavijestiti jer takva informacija nije više u povjerenju...iako sve te službe svoj posao traljavo obavljaju, ne vjerujem baš da se od 100 plavaca nijednom ne da raditi...naći će se možda 2-3 koji će si dati malo truda da spriječe ovakve stvari...ajme pa ja sam vječiti optimist...:)

  • majstor 17.10.2008.

    E moj buzdovane, komentira se i jezikom ne samo tipkanjem, čini se da imaš dosta dugačak

  • zbuzanic 17.10.2008.

    Ajmo Sanader, opet smjene :D Strašno, ali policiji se NE DA raditi.... smijšeno, jadno i samo u Hrvatskoj moguće.

Komentiraj...
Vidi sve komentare