Obavijesti

News

Komentari 27

Ubijena zbog spore policije: Zaštitaru nisu uzeli pištolj

Ubijena zbog spore policije: Zaštitaru nisu uzeli pištolj
13

Policija čak dva tjedna nije Andriji Jauku uručila zahtjev za oduzimanjem oružja iako je imala nalog liječnika. Jauk je 6. listopada ubio Niku Deković

VIDEO

Zaštitar Andrija Jauk (25), koji je 6. listopada na zagrebačkom Srebrnjaku s četiri hica iz privatnog pištolja ubio Niku Deković (17) pa presudio sebi, nije smio imati dozvolu za nošenje oružja.
Jauk je mjesec dana prije ubojstva i samoubojstva navodno bio depresivan, a mučile su ga i suicidalne misli. Zbog toga se 9. rujna sam javio psihijatrici u bolnici Rebro. Očito joj je nešto otkrio o svome naumu jer liječnica 19. rujna šalje dopis policiji kako smatra da Jauk, zbog svog psihičkog stanja, nije sposoban posjedovati ni nositi pištolj. U međuvremenu je Jauk 10. rujna legalno kupio pištolj te ga je čak 16. rujna u policiji i registrirao na temelju dozvole za posjedovanje i nošenje oružja koju je dobio 2006. godine.
Kako se dozvole izdaju na pet godina, ona je tada još vrijedila. Tri dana nakon što je registrirao pištolj, policija dobiva dopis od psihijatrice. Kako je 19. bio petak, policija tek u ponedjeljak, 22. rujna, pokreće upravni postupak za oduzimanje oružja. Policajci iz postaje u Črnomercu, na čijem je području stanovao Jauk, nekoliko ga puta bezuspješno traže na kućnoj adresi. Trebali su mu oduzeti oružje, dovesti ga u postaju na razgovor, nakon čega bi morao ponovno na liječnički pregled kako bi se utvrdilo je li sposoban za nošenje oružja. No policajci ga nisu pronašli kod kuće, a u Nami na Kvatriću, gdje je radio kao zaštitar, nisu ga ni tražili! Iz policije su u četvrtak tvrdili da su prekasno dobili obavijest i da je liječnica dopis trebala poslati odmah. Iako smo jučer pokušavali doći do komentara ravnatelja bolnice Željka Reinera, nismo uspjeli. Andrijin šef Zlatko Marić kaže da se nitko od kupaca ni kolega nije žalio na Jauka te da nije znao za njegov posjet psihijatru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović