To je to što me zanima!

Ubila je bebu, a sumnjaju da je ona kriva za smrt još 46 djece

SAD: Medicinska sestra koja je 1984. godine osuđena na 99 godina za ubojstvo djeteta uskoro će izaći iz zatvora. No, nju sumnjiče da je kriva za smrt još 46 djece
Vidi originalni članak

Genene Jones (63) optužena je za ubojstvo djeteta starog 15 mjeseci 1984. godine, unatoč osudi na 99 godina zatvora biti će puštena na slobodu. Dok je radila kao medicinska sestra u maloj pedijatrijskoj klinici djetetu je dala smrtonosnu dozu lijeka za opuštanje mišića, piše ABC news

Ron Sutton, tužitelj u tom slučaju, smatra ju odgovornom za smrt još 46 djece. 

Djeca umirala većinom u njenoj noćnoj smjeni

Cheryl Pendergraph radila je u Bexar okružnoj bolnici s Jones. Određivala je smjene i dodjeljivala pacijente medicinskim sestrama. Ona je s drugim sestrama 1981. godine primijetila značajan porast dojenačke smrtnosti, a kada je pogledala dnevnik bolnice jedna je stvar bila zajednička u svim slučajevima. Većina smrtnih slučajeva bila je u smjeni od 3 do 11 sati  kada je radila Genene, a većina djece koja je umrla bila su Genenini pacijenti.  

Dala im injekciju: U jednom danu preminulo troje djece 

Postoji čak i Facebook grupa "Žrtve Genene Anne Jones" koju je osnovala Joann Garza čijeg brata blizanca je Jones navodno ubila. Dijete je dovezeno u bolnicu zbog gušenja bočicom, a nakon što mu je sestra Jones dala injekciju dijete je preminulo. Toga istog dana preminule su i dvije djevojčice kojima je također dala injekciju.

Planiraju je pustiti 2018. godine, tužitelj to želi spriječiti

Tužitelj Sutton poziva sve roditelje čija djeca su u razdoblju od 1978. do 1982. preminula od nepoznatog uzroka u Bexar bolnici da se jave policiji. Želi spriječiti puštanje Jones koje je zakazano za  28. veljače 2018. godine. 

Nakon što je odradila samo trećinu kazne, Genene će biti puštena jer po teksaškom zakonu iz 1970. godine svi zatvorenici koji sudjeluju u zatvorskim aktivnostima, ispunjavaju obaveze, te imaju dobro vladanje moraju biti pušteni na slobodu nakon što odsluže određen broj godina u zatvoru. 

Idi na 24sata

Komentari 83

  • MoreMore 16.08.2013.

    Odvratno čudovište, kako si mogla spavati???

  • user_6588 16.08.2013.

    Kažu da svatko zaslužuje drugu šansu ali ja je ovoj ne bih nikada dao.

  • anita blažević 16.08.2013.

    ne mogu ni zamisliti koliko bolesna mora biti osoba koja ubija djecu. nikada ju ne bi pustila iz zatvora, a za takve bi vratila smrtnu kaznu. monstrum od sestre drugo ne zaslužuje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare