To je to što me zanima!

Ubili vozilima 25 životinja: Nastradale srne, jeleni, ovnovi, divlje svinje, psi, pa čak i vuk

Svu nesretno stradalu divljač preuzeli su djelatnici nadležnih tijela, a ukupna materijalna šteta u prometnim nesrećama iznosi oko 140 tisuća kuna.
Vidi originalni članak

Policija je tijekom mjeseca siječnja na prometnicama u nadležnosti policijske uprave Primorsko-goranske evidentirala čak 25 sudara vozila sa životinjama.

U njima su sudjelovali vozači osobnih i teretnih vozila na području Bakra, Čabra, Dramlja, Jadranova, Kostrene, Krka, Matulja, Novog Vinodolskog, Pasjaka, Selca, Viškova i Vrbovskog, a na čija vozila je naletjela srneća divljač. U navedenom razdoblju zabilježeni su i sudari osobnih vozila s domaćim životinjama: na Krku sa zecom, u Malom Lošinju s ovnom, a u Omišlju na Krku i u Škrljevu s psima.

Osim toga, na području Brseča i Jadranova zabilježena su tri sudara sa divljim svinjama, dok je u blizini Broda na Kupi evidentiran sudar osobnog vozila s jelenom, isto kao i u blizini Tunela Učka.
 
U četvrtak je pak na autocesti A6, između čvora Čavle i čvora Kikovica, došlo do sudara osobnog vozila i vuka koji je pri tome uginuo. Svu nesretno stradalu divljač preuzeli su djelatnici nadležnih tijela, a ukupna materijalna šteta u prometnim nesrećama iznosi oko 140 tisuća kuna.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • Turbojunkie 01.02.2021.

    Cijepiti sve životinje od udara vozilom, napraviti im tunele ko hercegovcima, postaviti osobu za sigurno prevođenje preko ceste, svakoj pregaženoj životinji uručiti kaznu zbog nepropisnog prelaska ceste, izazivanja nesreće nepažnjom i počinjene materijalne štete. Nije auto išao u šumu nego životnje na cestu, dakle krivnja je njihova. Lovci ih trebaju podučiti da prije pralaska pogledaju lijevo i desno.

  • cibalitanac11 30.01.2021.

    A tko snosi stetu na autima? Molim sva lovacka drustva da svojim zivotinjama oblace reflektujuce prsluke ako imaju namjeru prelaziti cestu !

  • zkhr 28.01.2021.

    Da ,točno "pa ima znak" fora na koju se uglavnom vade odgovorni (lovačka društva i drugi koji su odgovorni za grmlje, raslinje, poljoprivredni nasadi tik do prometnica itd. ) svaljujući odgovornost na vozača. Međutim, znak je trokut i kao takav spada u grupu znakova upozorenja, ni na što te kao vozača ne obavzuje niti bilo što izričito naređuje već smo upozorava na pvečan oprez.

Komentiraj...
Vidi sve komentare