To je to što me zanima!

Ubio je prijatelja: 'Ručali su i otišli na piće. Posvađali su se i zatim ga je on zgazio autom...'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
U obitelji Stjepana Batkovića ne mogu vjerovati da ga je prijatelj tako brutalno ubio. Njegova majka Kata (72) slomljena je otkad je čula najgore vijesti. Njegov ubojica (45) nalazi se u policijskom pritvoru
Vidi originalni članak

U srijedu oko 14 sati bili su ovdje kod kuće. Majka Kata je bratu Stipici i njegovu prijatelju Ivici servirala ručak, da bi poslije otišli u grad u kafić na piće. Što je kasnije bilo, možemo samo nagađati. Imamo neka saznanja da su se posvađali, da bi kasnije brat sjeo u prijateljev auto. Ne znamo zašto su išli u naselje Jošine i što je bio uzrok da ga Ivica izbaci iz auta, da bi, kako neki tvrde, uzeo zalet vozilom i udario u njega, govori nam kroz suze Ankica, čiji je brat, Stjepan Batković, ubijen u srijedu u Bjelovaru nešto iza 17.30 sati.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nažalost, nakon udarca automobila nesretnom 53-godišnjem Stjepanu Batkoviću nije bilo spasa. Zbog velike brzine njegovo tijelo je preletjelo ogradu i palo na zelenu površinu ispred kuće u Ulici Ivana Gregurića. Hitna pomoć i vatrogasci nisu mu mogli pomoći. Odmah je pozvana policija, koja je krenula u potjeru za vozačem pick-upa švicarskih tablica. Uhitili su ga i priveli u policiju.

STRADAO BIVŠI BRANITELJ Bjelovar je u šoku: Nakon svađe ga pregazio prijatelj? Poginuli je bio pripadnik satnije ZNG-a

I dan kasnije, dok je policija slagala mozaik ubojstva nezapamćenog u bjelovarskom kraju, u dvorištu gdje je ležalo tijelo umirovljenog hrvatskog branitelja Batkovića bile su vidljive dvije velike mrlje krvi. U obitelji preminulog, koji je živio s majkom Katom, kažu da su to tragovi loma glave nesretnog čovjeka.

Pozlilo mu od šoka

Vlasnik (43) kuće u Ulici Ivana Gregurića nam je rekao da je čuo tupi udarac i izašao iz kuće te da mu je susjeda, koja je bila na balkonu, rekla da je tijelo čovjeka poput lutke letjelo zrakom i palo u njegovo dvorište.

- Tad sam se okrenuo i vidio čovjeka da leži. Ubrzo je došla policija i njih sam zamolio da me prevezu u bolnicu jer mi je pozlilo i doživio sam šok. Jednostavno nemam snage razgovarati o tome - rekao je čovjek koji je prvi došao do nesretnog Batkovića.

Na njegovoj kući je i dalje vidljiva oštećena ograda.

Što je bio okidač da se prijateljstvo od djetinjstva prekine na najbrutalniji način, jer su se dvojica dojučerašnjih prijatelja koji žive gotovo u susjednim ulicama družili godinama, najvjerojatnije će otkriti istraga. Njome je rukovodila zamjenica županijskog državnog odvjetnika.

DRAMA U BJELOVARU Policija blokirala ulaz u Jošine: Pješak poginuo u naletu auta, vozač ga je namjerno pregazio?

Na stranicama PU bjelovarsko-bilogorske stoji da je uhićen muškarac (45), hrvatski državljanin, koji se dovodi u vezu s naletom automobila na 53-godišnjaka, koji je preminuo na mjestu. On je, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku PU bjelovarsko-bilogorske.

Preživio ranjavanja

Naime, osumnjičenik je godinama živio i radio u Švicarskoj. Iz te zemlje se nedavno, kako neslužbeno doznajemo, vratio u Hrvatsku. Prije kobnog susreta u kući Batkovića, Ivica se javio telefonom s Paga i rekao da dolazi kod njih. Ništa nije upućivalo na tragediju koja je zaprepastila i zgrozila Bjelovar.

UHITILI VOZAČA (45) Tragovi strave u Bjelovaru: Tu je udario pješaka autom? Tijelo je preko ograde palo u dvorište

- Ne mogu još shvatiti da je ubijen, a toliko toga je preživio u ratu iz kojeg je izvukao živu glavu, da bi ga ubio prijatelj iz djetinjstva. Doista neshvatljivo i ne možemo se s tim pomiriti. Brine me kako će mama sad bez njega - kroz suze nam je rekla sestra Ankica, koja je nervozno gužvala kuhinjsku krpu u ruci, dok su do nas iz susjedne prostorije dopirali jecaji nesretne majke Kate (72).

Batković je bio branitelj od prvih dana, koji se uključio s nepunih 20 godina u obranu Hrvatske. Njegovi suborci iz A satnije su nam rekli da je bio neustrašiv. Ranjen je nekoliko puta. Prvi put u Kusonjama 1991. godine, ali je za razliku od brojnih suboraca uspio izvući živu glavu. Drugi put je ranjen u Komletincima, da bi u Bosanskoj Posavini u bitki kraj Dervente po treći put teško stradao.

TIJELO PREVEZENO NA OBDUKCIJU Pješak poginuo u naletu auta u Bjelovaru: Sukobili su se, a onda ga pregazio kamionetom?

Sve je to ostavilo teške posljedice po mladi organizam i nakon dugotrajnog liječenja je umirovljen. Kako nam je rekla njegova sestra Ankica, protivio se odlasku u mirovinu, ali tragovi rata su ostavili teške posljedice na njemu. Nastavio je živjeti s majkom, koja je gotovo zamrla od boli kad je do nje stigla najteža vijest da je njezin sin Batak, kako su ga zvali suborci, ubijen. 

Idi na 24sata

Komentari 27

  • japanokinezjapano 29.12.2023.

    Dužan mu je bio i tačka.

  • 24jour 28.12.2023.

    Obojica alkosi i vukli lajne, posvadali se na pas mater u kaficu, pod muljem naravno..iz bjelovara sam pa znam

  • RikiKiki1 28.12.2023.

    Uz ovakve prijatelje ne trebaju ti neprijatelji.

Komentiraj...
Vidi sve komentare