To je to što me zanima!

Ubio majku u stanju akutne psihoze, u vrat je ubo nožem oštrice duljine 19,5 centimetara

Pred Županijskom sudu u Splitu podignuta je optužnica zbog teškog ubojstva počinjenog u Kaštelima 18. svibnja. Sin je u hodniku napao majku s kojem se često sukobljavao i koju je pokušao ubiti i 2007. godine
Vidi originalni članak

Zbog kaznenog djela teškog ubojstva Županijsko državno odvjetništvo u Splitu podignulo je optužnicu protiv 59-godišnjeg muškarca koji je u obiteljskog kući u Kaštel Sućurcu nožem usmrtio vlastitu 83-godišnju majku. Optužnica je podignuta pred Županijskim sudom u Splitu. Riječ je o slučaju koji se dogodio 18. svibnja oko 11 sati.

Uhićeni muškaraac bio je u stanju akutne psihoze. U hodniku stana je kuhinjskim nožem duljine oštrice 19,5 centimetara žrtvi je zadao ubodnu reznu ranu na donjoj trećini desne strane vrata. Ova rana utrokovala je izlijev krvi u desno prsište, nagnječenje gornjeg režnja desnog plućnog krila i krvi podlijev oglavka zatiljno. Od težine ozljeda žrtva, prema kojoj se sin učestalo nasilnički ponašao i istu zlostavljao, je preminula.

U optužnici je postavljen zahtjev da sud nakon rasprave ustvrdi da je okrivljenik djelo počinio u stanju neubrojivosti te da ga se prisilno smjesti u psihijatrijsku ustanovu. Također, zatraženo je produljenje istražnog zatvora u odgovarajućoj ustanovi zbog bojazni da bi zbog težih duševnih smetnji mogao počiniti kazneno djelo. Naime, zbog psihoze u kojoj se muškarac nalazio u trenutku počinjenja djela nije mogao shvatiti značenje svojeg postupanja niti vladati svojom voljom.

DETALJI ZLOČINA U KAŠTELIMA Sin (58) nožem usmrtio majku, izbo ju je i prije 15 godina, još su deset puta izlazili na teren...

Kako smo ranije pisali, policija je desetak puta intervenirala u obiteljskoj kući u Kaštel Sućurcu, a svađe između njega i majke bile su učestale. Kako su nam kazali susjedi obitelji, u posljednje vrijeme njihove svađe bile su nepodnošljive i vrlo neugodne.
Sin je pokušao ubiti svoju majku 2007. godine. Nesretna žena tada je zadobila više ubodnih i reznih rana po vratu, rukama i leđima. Od tada do svibnja 2022. policajci su na njihovu kućnu adresu dolazili pet puta. U travnju 2021. godine policija je postupala prema muškarcu vezano uz obiteljsko nasilje.


"Policijski službenici su po zaprimljenoj dojavi da muškarac viče i vrijeđa 82-godišnjakinju, došli na mjesto događaja, uporabili nad njim sredstva prisile i odveli ga u bolnicu na pružanje liječničke pomoći. Nakon što je otpušten iz bolnice, nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje i uz optužni prijedlog je odveden na Općinski prekršajni sud zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji", naveli su nam iz PU splitsko-dalmatinske.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Kety07 09.08.2022.

    Svjesno zanemarivanje slucaja od strane drzave. Pustiti psihicki nestabilnu osobu nakon pokusaja ubojstva i niza svadja da i dalje ima pristup, stovise zivi zajedno sa preminulom je ogledalo naseg drustva i drzave.

  • Cicinakitu5 09.08.2022.

    Drzava je ubila i ovu zenicu od 83g....kako je moguce da se nakon 10ak puta postupanja policije opet ovo dogodi?

  • kamenjarac na kvadrat 09.08.2022.

    Hoće to u dalamciji....

Komentiraj...
Vidi sve komentare