Obavijesti

News

Komentari 8

Ubio majku u stanju akutne psihoze, u vrat je ubo nožem oštrice duljine 19,5 centimetara

Ubio majku u stanju akutne psihoze, u vrat je ubo nožem oštrice duljine 19,5 centimetara
3

Pred Županijskom sudu u Splitu podignuta je optužnica zbog teškog ubojstva počinjenog u Kaštelima 18. svibnja. Sin je u hodniku napao majku s kojem se često sukobljavao i koju je pokušao ubiti i 2007. godine

VIDEO

Zbog kaznenog djela teškog ubojstva Županijsko državno odvjetništvo u Splitu podignulo je optužnicu protiv 59-godišnjeg muškarca koji je u obiteljskog kući u Kaštel Sućurcu nožem usmrtio vlastitu 83-godišnju majku. Optužnica je podignuta pred Županijskim sudom u Splitu. Riječ je o slučaju koji se dogodio 18. svibnja oko 11 sati.

Uhićeni muškaraac bio je u stanju akutne psihoze. U hodniku stana je kuhinjskim nožem duljine oštrice 19,5 centimetara žrtvi je zadao ubodnu reznu ranu na donjoj trećini desne strane vrata. Ova rana utrokovala je izlijev krvi u desno prsište, nagnječenje gornjeg režnja desnog plućnog krila i krvi podlijev oglavka zatiljno. Od težine ozljeda žrtva, prema kojoj se sin učestalo nasilnički ponašao i istu zlostavljao, je preminula.

Kaštel Sućurac: Policijski očevid na mjestu gdje je sin usmrtio majku

U optužnici je postavljen zahtjev da sud nakon rasprave ustvrdi da je okrivljenik djelo počinio u stanju neubrojivosti te da ga se prisilno smjesti u psihijatrijsku ustanovu. Također, zatraženo je produljenje istražnog zatvora u odgovarajućoj ustanovi zbog bojazni da bi zbog težih duševnih smetnji mogao počiniti kazneno djelo. Naime, zbog psihoze u kojoj se muškarac nalazio u trenutku počinjenja djela nije mogao shvatiti značenje svojeg postupanja niti vladati svojom voljom.

Sin (58) nožem usmrtio majku, izbo ju je i prije 15 godina, još su deset puta izlazili na teren...
Sin (58) nožem usmrtio majku, izbo ju je  i prije 15 godina, još su deset puta izlazili na teren...

Kako smo ranije pisali, policija je desetak puta intervenirala u obiteljskoj kući u Kaštel Sućurcu, a svađe između njega i majke bile su učestale. Kako su nam kazali susjedi obitelji, u posljednje vrijeme njihove svađe bile su nepodnošljive i vrlo neugodne.
Sin je pokušao ubiti svoju majku 2007. godine. Nesretna žena tada je zadobila više ubodnih i reznih rana po vratu, rukama i leđima. Od tada do svibnja 2022. policajci su na njihovu kućnu adresu dolazili pet puta. U travnju 2021. godine policija je postupala prema muškarcu vezano uz obiteljsko nasilje.


"Policijski službenici su po zaprimljenoj dojavi da muškarac viče i vrijeđa 82-godišnjakinju, došli na mjesto događaja, uporabili nad njim sredstva prisile i odveli ga u bolnicu na pružanje liječničke pomoći. Nakon što je otpušten iz bolnice, nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje i uz optužni prijedlog je odveden na Općinski prekršajni sud zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji", naveli su nam iz PU splitsko-dalmatinske.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21