To je to što me zanima!

Riječaninu prijeti do 25 godina zatvora: Ubio ga u New Yorku

SAD: Alexanderu Bonichu prijeti kazna od 25 godina zatvora. Osim za ubojstvo, proglasili su ga krivim i za ilegalno posjedovanje oružja i manipuliranje dokazima
Vidi originalni članak

U New Yorku je završilo suđenje 52-godišnjem Alexanderu Bonichu, američkom istraživaču i prevoditelju porijeklom iz Rijeke, optuženom da je u siječnju 2015. godine u njujorškom parku Astoria ubio prijatelja, 42-godišnjeg povjesničara Williama Klingera, također rođenog u Rijeci. 

Bonichu prijeti kazna od 25 godina zatvora. Osim za ubojstvo, proglasili su ga krivim i za ilegalno posjedovanje oružja i manipuliranje dokazima, piše Novi list

POSVAĐALI SE? Kod Klingera našli tisuće eura: Ubijen je zbog stana u SAD-u?

Prema službenoj rekonstrukciji događaja, Bonich je Klingera upoznao u Italiji nekoliko godina ranije. Kad je Klinger rekao Bonichu da se želi preseliti u SAD, Bonich mu je ponudio pomoć. 

Rekao je da mu je našao posao i da će mu prodati stan za 85.000 dolara. No, sve je bila laž. Klingera posao nije čekao, a spomenuti stan već je bio iznajmljen Bonichevoj majci. 

PIŠTOLJ BACIO Riječkom povjesničaru prijatelj pucao u glavu zbog zemljišta

Bonich i Klinger su u siječnju 2015. hodali kroz park Astoria i svađali se. Klinger se u jednom trenutku od Bonicha počeo udaljavati. Ovaj mu je govorio da se zaustavi no, nakon što ga je ignorirao, Bonich je izvadio pištolj i pucao Klingeru u glavu.

Kad je pao na tlo, ustrijelio ga je još jednom. 

Ubijeni William Klinger

Bonich se branio da je bila riječ o samoobrani te da je Klinger njega htio ubiti. Sud je to odbacio. 

- Žrtva je vjerovala optuženiku u početak novog života u New Yorku. Nažalost, optuženi je izdao to povjerenje te je brutalno pucao i ubio čovjeka. Optuženi će vjerojatno ostatak života provesti iza rešetaka kao kaznu za besmisleno ubojstvo, izjavio je tužitelj Brown. 

Idi na 24sata

Komentari 11

  • ramokatolik 05.06.2018.

    Hoće li ga sad stavit u zatvor sa ženama, možda se izlječi bar od jedne bolesti....

  • Sky Fighter 04.06.2018.

    Tako je to kod homoseksualaca ,uglavnom se ubijaju kad ga napusti partner ili su zarazeni sidom !

  • dopizdilomi 04.06.2018.

    Pod hitno poslati u SAD naše pravnike, suce, ustavne suce i slične kako bi američkom pravosuđu objasnili što znači član stranke, zlatna mladež, prihvatljiva obitelj......

Komentiraj...
Vidi sve komentare