To je to što me zanima!

Ubio roditelje no neće u zatvor: 'Izgubio je dodir sa stvarnošću'

Stjepan Štimac (20) je prije sedam mjeseci u stanju neubrojivosti ubio svoje roditelje, Miricu (52) i Stjepana (59), u obiteljskoj kući u Lukinić Brdu
Vidi originalni članak

Nepunih sedam mjeseci nakon što je Stjepan Štimac (20) u stanju neubrojivosti ubio svoje roditelje, Miricu (52) i Stjepana (59), u obiteljskoj kući u Lukinić Brdu, na Županijskom sudu u Velikoj Gorici donesena je nepravomoćna presuda - izrečena mu je mjera prisilnog smještaja u psihijatrijsku ustanovu u trajanju od šest mjeseci, javlja Jutarnji list.

- Stjepan Štimac boluje od psihotičnog poremećaja s obilježjima shizofrenoga. No, s obzirom na to da je riječ o prvom psihotičnom poremećaju, nismo postavili dijagnozu shizofrenije iako je vrlo vjerojatno da je riječ o upravo shizofrenom poremećaju.U vrijeme djela bio je pod utjecajem psihopatoloških doživljaja: slušnih i vidnih halucinatornih doživljaja. Izgubio je kontakt s realitetom. Iz njegove psihopatologije postoji rizik od počinjenja novih pa i težih kaznenih djela te se preporučuje prisilno psihijatrijsko liječenje prema odredbama Zakona o zaštiti osoba s duševnim smetnjama - rekla je vještakinja Nadica Buzina.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 117

  • merida_1 09.04.2017.

    Ovi suci su prava katastrofa za ovu državu ,tog manijaka će postit nakon "dobrog"vladanja i opet će po starom,jer luđak ostaje to do kraja ..

  • Tina27090000 07.04.2017.

    Zanimljivo.... ubi nekog napravi se lud i zaboli te. Nakon par mjeseci lijecenja bit ce mu nekim cudom bolje i evo ga vani dok opet nekim cudom ne izgubi dodir sa stvarnoscu. Zato nam i je tako. Sramota i lijep poticaj ljudima budi pametan i pravi se lud 😡. A onda kad neki nadobudni balavac ubije curu, prijatelja ili roditelje svi se cudimo... cemu?? Evo vidim i onaj mali Tin isto poludio 😂😂😂😂 blago nama.... svi ludi kad im odgovara

  • nokšir 07.04.2017.

    pa takve je najjeftinije ubit, od njih nitko nema koristi

Komentiraj...
Vidi sve komentare