To je to što me zanima!

Ubojica brata dobio je 10 god. zatvora i mora na liječenje

Zagreb: Tihomir Konjević je na tramvajskoj stanici ubio brata s kojim nije razgovarao 20 godina. Vještak psihijatar je zaključio i da je patio od poremećaja ličnosti
Vidi originalni članak

Ubio sam brata, ali nisam to planirao godinama kao što piše u optužnici, rekao je Tihomir Konjević (68) u svojoj obrani. Tužitelji su ga teretili da je 20. rujna prošle godine oko 5.50 sati na tramvajskoj stanici u Vukovarskoj ulici u Zagrebu ubio brata Željka Konjevića. U njega je pucao iz ručno napravljene kubure. 

- Objektivno gledajući bila bi riječ o teškom ubojstvu iz bezobzirne osvete da nije rezultata psihijatrijskog vještačenja - rekao je sudac Županijskog suda u Zagrebu koji je Tihomira u utorak nepravomoćno osudio na deset godina zatvora, ali mu je odredio i obveznu mjeru psihijatrijskog liječenja. Psihijatrijski vještak je tijekom suđenja rekao kako je Tihomir čovjek s dubokim poremećajem ličnosti u kojem prednjače narcisoidna i paranoidna obilježja. Zbog toga mu je moguće funkcioniranje bilo narušeno i to do teškog stupnja. 

- Zbog bolesti se i odlučio na ubojstvo, a i sam čin je determiniran bolešću. Brata je smatrao odgovornim što prije 23 godine nije dobio dio stana u ostavinskoj raspravi. Nisu komunicirali 20 godina, a Tihomir je udaljavajući se od obitelji i padajući u siromaštvo ušao u jedan afektivni tunel. Preosjetljiv je i iskrivljeno je interpretirao odnose u životu - zaključio je vještak. Pri kažnjavanju sudac je uzeo u obzir da je riječ o starijem čovjeku koji do sada nije bio osuđivan te da je bio gotovo neubrojiv dok je pucao u brata. No kako je vještak zaključio da bi zbog poremećaja ličnosti mogao biti opasan za druge tijekom boravka u zatvoru bit će i na psihijatrijskom liječenju.   

Idi na 24sata

Komentari 1

  • ljubicasta20 29.03.2011.

    ubojica je ubojica i po meni nema olakotnih okolnosti svatko tko ubije ili pokuša ubiti čovijeka zaslužuje doživotnu robiju sa prisilnim radom..tko smo mi da nekom oduzmemo život ako mu ga nismo dali??

Komentiraj...
Vidi sve komentare