To je to što me zanima!

'Jelenin suprug je narcisoidan. Njegov cilj je osmisliti jak alibi'

Da je napao sprijeda, ona bi mogla dozivati pomoć, ali i braniti se. Ovako, ona je bila potpuno nemoćna. Način na koji je Jelena ubijena govori da je ubojica  unaprijed osmislio kako će izvršiti zločin
Vidi originalni članak

Ubojica Jelene Krsmanović pomno je isplanirao ubojstvo i prišao pjevačici onda kada je bila najranjivija, dok je vjerovala da joj ne želi zlo. Monstrum je pjevačicu krvnički udarao oštrim predmetom po potiljku tog 2. travnja 2016. na nasipu u Crvenki kod Borče. Nanio joj je devet udaraca u glavu dok joj lice oružjem nije čak ni pipnuo.

Kako kažu stručnjaci, Jelena je vjerovala ubojici i njegove namjere nije prepoznala kao ubilačke. 

- To što je lice nesretne pjevačice bilo netaknuto ukazuje na to da je ubojica napadao sam, a ne u grupi, jer bi tada Jelena imala više ozljeda i to na različitim mjestima. Opis njenih ozljeda ukazuje na tipično ubojstvo iz strasti. Količina ozljeda koje je zadobila zapravo se odnosi na količinu mržnje prema njoj koja se izlijevala u tu jednu točku - u njen potiljak. Ubojica je znao već poslije trećeg udarca da je ona mrtva, ali ju je nastavio nekontrolirano udarati - objašnjava kriminalist Zlatko Nikolić za Kurir.

Milan Kostić, forenzički psiholog, objašnjava da je Jelena bila najranjivija kada joj je ubojica prišao s leđa. Činjenica da je pjevačica dozvolila ubojici da joj se toliko približi može sugerirati da ga je poznavala.

- Kod nje nije bilo dozivanja u pomoć, sami udarci su bili takvi da već od prvog udarca nije mogla ništa više reći - navodi Kostić.

Prema njegovim riječima, način na koji je Jelena ubijena govori da je ubojica  unaprijed osmislio kako će izvršiti zločin. Da je napao sprijeda, ona bi mogla dozivati pomoć, ali i braniti se. Ovako, ona je bila potpuno nemoćna.

- U ovom tipu ubojstvu nema odgovarajuće obrane i postoji mogućnost da ubojica u tom trenutku napada nije prepoznat kao napadač, ali i da žrtva njegovu namjeru nije prepoznala kao ubilačku. Sam način izvršenja njenog ubojstva je nešto što je posebno indikativno jer iz tih radnji treba otkriti da li je to čin osvete zbog nečega što je ubojica osmislio u svojoj glavi, ili je to nešto što se dogodilo iznenada u nekoj svađi - zaključuje on.

'Zoran je narcisoidan'

Osumnjičeni za ubojstvo pjevačice Jelene Marjanović, njen suprug Zoran Marjanović često je isticao da je s pokojnom ženom imao toliko blizak odnos da se nikada nisu razdvajali i da je njihova ljubav bila velika.

Međutim, uhićenje Zorana bacilo je sjenu na te tvrdnje, U sudskoj praksi se pokazalo da je osoba koja godinu i pol dana bez zadrške javno priča o smrti svoje žene najčešće - psihopat, tvrdi Milan Kostić, sudski vještak i forenzički psiholog.

On je na osnovu činjenica, do sada objavljenih tekstova, ali i izjava koje je već godinu i pol dana za medije davao Zoran Marjanović, napravio profil njegove ličnosti.

Kako kaže, na osnovu svega što je mogao da primijetiti u ovih 17 mjeseci, promatrajući ponašanje, slušajući njegove rečenice (često kontradiktorne), ali i njegovu nametljivost, zaključuje se da je Marjanović narcisoidan čovjek, javlja Kurir.

- U pitanju je čovjek koji o svojim postupcima i ponašanju nedovoljno objektivno sudi. A kada te događaje prikazuje drugima, nastoji sebe po svaku cijenu zaštititi - naglašava Kostić. 
 
- Laži koje izgovara pojačavaju njegovo samoljublje i samouvjerenost, i u tom smislu može sebe uvjeriti, ali ne do kraja. Ako je to učinio (ubio Jelenu), on vrlo dobro zna što je napravio jer nakon toga je napravio još niz stvari da to prikrije. Ako je Zoran stvarno ubojica, on bi trenutno mogao sebe uvjeravati da to zapravo nije -  navodi Kostić.

Kostić navodi da Zoranovi iskazi, gdje on potencira savršeni odnos između njega i supruge, zapravo upućuju na pretjeranu sliku savršenog odnosa.

- Potreba da se prenaglašava savršen odnos uglavnom krije nešto što je daleko od savršenog i što krije često sasvim suprotne epizode, ako ne i trajno loše odnose između partnera - kaže Kostić.

Kada se pogleda čitav niz događaja koji su uslijedili nakon Jelenine smrti, Kostić zaključuje da je Zoran svojim ponašanjem želio sebe na svaki način prikazati kao nevinog i kao žrtvu.

Zoranovo ponašanje je vođeno time da sebi stvori vrlo jak alibi. Pritom se nada da će se njegova gluma i prikazivanje sebe kao ispravnog, vrijednog i čestitog čovjeka uzeti kao činjenica koja ide u prilog tome da on nije spreman počiniti tako brutalan zločin.

Kako vještak objašnjava, ako je Zoran počinio zločin iz strasti, to je bilo spremljeno unaprijed.

 

Idi na 24sata

Komentari 28

  • dom01 22.10.2017.

    Kad je tako sposoban Reziser ,snimite film ,samo nas pustite vise na miru

  • sol 22.10.2017.

    Mene samo zanima, dali ce mu kazna biti smrt, jer je to zasluzio!!!!!!

  • anahi 22.10.2017.

    Pa oga briga za ovu trakavicu, kako to "komšije " nisu u stanju riješiti?

Komentiraj...
Vidi sve komentare