To je to što me zanima!

Ubojice hrvatske redovnice u Burundiju dobili su doživotnu

Hrvatsku redovnicu Lukreciju Mamić mladići su ubili nakon što su u nedjelju upali u samostan Kiremba. Ukrali su novac i potom ubili otetog talijanskog volontera
Vidi originalni članak

Mladići stari 20 i 24 godine osuđeni su u petak na doživotnu kaznu zbog ubojstva redovnice Lukrecije Mamić (63) i talijanskog volontera Francesca Bazzanija.

Isidore Ntakarutimana rekao je za AFP kako su zadovoljni jer je sud u gradu Ngoziju prihvatio svih šest točaka optužnice. Mladiće su teretili za ubojstvo, pljačku, otmicu, napad, ilegalno posjedovanje oružja i udruživanje zbog počinjenja kaznenog djela.

Hrvatsku redovnicu ubili su nakon što su u nedjelju upali u samostan Kiremba, 140 kilometara udaljenu od glavnog grada Bujumbure. Uzeli su novac i oteli volontera te časnu sestru Carlu Brianzu. Njega su kasnije ubili, dok je ozlijeđena časna sestra uspjela pobjeći. Mladiće su uhitili u ponedjeljak. 

Lukrecija Mamić u Burundiju je vodila biskupijsku bolnicu sa 150 kreveta, uvijek prepunu, koja je bila jedina zdravstvena ustanova na području od 300.000 stanovnika. Osnovala je i vodila centre za oboljele od side i neuhranjene u kojima je pomoć svakodnevno tražilo 1600 djece i trudnica.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • papaja 03.12.2011.

    Lukrecija Mamić rođena je u mjestu Zidine kod Tomislavgrada, župa Grabovica, BiH, 1948. godine, kao osmo dijete u svojih roditelja. Zašto se netko ne udostoji napisati to. Da je kakav kriminalac, ne bi je svojatali!

  • jane82 03.12.2011.

    svaka čast...trebalo bi se i naše pravosuđe ugledati u njih...

  • pecaros 03.12.2011.

    Svaka čast Burundiju,(neznam gdje je). Kod nas ubica zapali svijeću žrtvama na grobu i nikom ništa (idemo dalje) !!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare