To je to što me zanima!

Ubojice tenkova: SAD šalje u Tursku borbene avione A-10

Američka vojska je poslala dvanaest borbenih zrakoplova A-10 u zrakoplovnu bazu Incirlik čija je zadaća uništavanje tenkova, oklopnih vozila i drugih meta
Vidi originalni članak

Američka vojska je poslala dvanaest borbenih zrakoplova A-10 u zrakoplovnu bazu Incirlik, na jugu Turske, čija je zadaća uništavanje tenkova, oklopnih vozila i drugih meta što će pomoći u borbi koalicije protiv ISIL-a. Tu je informaciju za AFP potvrdio američki izvor koji je želio ostati anoniman.

Zrakoplovi A-10, poznati i pod nazivom "Warthog", posebno su konstruirani za zračnu potporu iz blizine i mogu napadati oklopna vozila. Lete na manjim visinama i sporiji su od F-16, pa su zato izloženiji neprijateljskom djelovanju.

Ti se zrakoplovi mogu koristiti i kao potpora pobunjeničkim skupinama koje se bore s IS-om na sjeveru Sirije, pa tako i skupini nazvanoj Sirijska arapska koalicija, kojoj je američka vojska prošlog tjedna padobranima dopremila streljivo, dodao je izvor.



Idi na 24sata

Komentari 32

  • Behemot 21.10.2015.

    Jedino koga Ameri napadaju u ISIL-u su visoki dužnosnici koje Ameri žele likvidirati da prikriju kako su oni osnovali ISIL. Jednostavno uklanjaju svjedoke.

  • Symbian 21.10.2015.

    Šta ISIL-ovci imaju tako puno tenkova ?!

  • silenta 21.10.2015.

    Treba znati da sirijci ne bježe od Asada već od rata i smrti kojeg su stvorili upravo ameri i sa svojim satelitima iz EU. Upravo su oni želeći maknuti jednog diktatora stvorili novih stotinu koji se međusobno ubijaju samo radi vlasti i moći. A narod sada je u izbjeglištvu, sa njima i oni što imaju namjeru naškoditi svima u EU.(msg)

Komentiraj...
Vidi sve komentare