To je to što me zanima!

Ubojičina bivša partnerica s Kozari puteva bila je na policiji, no nije podnijela prijavu

Prema Kaznenom zakonu potrebna je prijava žrtve kako bi progonili osumnjičenika. Zato policija formalno nije mogla početi istragu protiv Gorana Kneževića (43) iako je najmanje šest puta osuđivan
Vidi originalni članak

Bivša partnerica ubojice Gorana Kneževića (43) i sada ozlijeđena žena (42)  nekoliko je puta bila na razgovoru u zagrebačkoj policiji zbog prijetnji. Kako doznaje Telegram, prema svojim izvorima u policiji, nije službeno podnijela kaznenu protiv njega.

Naime, prema Kaznenom zakonu potrebna je prijava žrtve kako bi progonili osumnjičenika. Zato policija formalno nije mogla početi istragu protiv Kneževića i to im ostaje kao opravdanje. No prema povijesti njihovih odnosa, bilo je jasno kako ju bivši partner napada.

DETALJI STRAŠNOG ZLOČINA Policija: Bili smo tamo za devet minuta. Imao je do ožujka 2021. mjeru zabrane pristupa obitelji

- Ovime je još jednom u fokus dovedena kruta zakonska odredba koja dovodi u pitanje mogućnost procesuiranja prijetnji u slučajevima kada strah sputava žrtve da svoje zlostavljače uvijek iznova službeno prijavljuju - piše Telegram.

Iako im državno odvjetništvo nije odgovorilo na pitanja o Kneževićevoj kriminalnoj povijesti, kako doznaju 24sata, on je do 2015. bio čak šest puta osuđivan. Četiri puta izricane su mu zatvorske kazne. Najduže je zbog razbojništva služio pet godina zatvora, dok je u drugim slučajevima išao u zatvor zbog novčanih kazni.

ZLOČIN ŠOKIRAO HRVATSKU Majka ubojice: 'Nije dolazio tamo od Božića. Čuli smo se prekjučer, ništa nije spominjao'

Jednom je prekršio uvjetnu kaznu pa je morao iza rešetaka.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • anaVukoje 07.01.2023.

    Zalodno da drugi baka i djed koji su dve ulice dalje nisu zastitili curicu ako je nisu prihvatili mogli su je zastiti i otac djeteta znali su kakav manijak i nasilnik obilazi tu zenu

  • Dr.G0nzo 06.01.2023.

    Samo trcite za opasnim tipovima, tako cete i zavrsiti.

  • ante-portas 05.01.2023.

    Moja bivsa zena i ja smo se posvadjali i ja sam joj rekao da je jadna. Ona je meni rekla puno gore stvari. Zamolio sam je da napusti moju kucu, otisla je na policiju i prijavila me da sam joj rekao, to sto sam joj rekao, nije nista slagala. Policija mi dosla u ponoć na vrata i odvela me u postaju. Srecom sam bivsi policajac, svi me poznaju u postaji, a znao sam u sta trebam reci. Inace bih zavrsio 3 dana u pritvoru. Nije ni policajcima lako, zakon ne valja.

Komentiraj...
Vidi sve komentare