Obavijesti

News

Komentari 65

Policija: Bili smo tamo za devet minuta. Imao je do ožujka 2021. mjeru zabrane pristupa obitelji

Policija: Bili smo tamo za  devet minuta. Imao je do ožujka 2021. mjeru zabrane pristupa obitelji

Muškarac je došao u kuću u kojoj živi njegova bivša partnerica s djetetom. Izbila je svađa nakon koje je on nasrnuo na njih. Ubio je curicu, a majku teško ozlijedio pa se bacio pod auto

VIDEO

Policijska uprava zagrebačka najavila je konferenciju za medije na temu 'Teško ubojstvo na štetu djeteta i pokušaj teškog ubojstva'. 

Konferenciji će prisustvovati Nikolina Grubišić Požar, voditeljica Odjela maloljetničke delinkvencije i kriminaliteta na štetu mladeži i obitelji, Vesna Drobac, predstojnica Centra za socijalnu skrb Zagreb- podružnica Peščenica i Marija Goatti, voditeljica službe za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću Policijske uprave zagrebačke.

POGLEDAJTE VIDEO:

Policija je sinoć oko 20:30 zaprimila više poziva koja su upućivala na nasilje u obitelji na području naselja Peščenica.

- Odmah po prvom pozivu na mjesto događaja upućeni su policijski službenici, koji su dolaskom na mjesto događaja utvrdili da je 43-godišnjak sjekirom zadao udarce u područje glave djetetu i majki djeteta koje su pronađene u teškom stanju i kojima su policijski službenici na mjestu događaja odmah počeli pružati prvu pomoć da bi potom, po dolasku hitne medicinske pomoći, žrtvama kaznenog djela liječnička pomoć bila pružena u bolnicama na području Grada Zagreba - javila je policija. 

Ubojica djeteta ležao u zatvoru pet godina zbog pljački, milijun kuna i oružje nikad nisu našli
Ubojica djeteta ležao u zatvoru pet godina zbog pljački, milijun kuna i oružje nikad nisu našli

- Udario je autom u zaštitnu ogradu, došao na autocestu i s namjerom se bacio pod vozilo. Policija je u ranim jutarnjim satima dobila dojavu da je dijete od zadobivenih ozljeda preminulo - rekla je Marija Goatti, voditeljica službe za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću Policijske uprave zagrebačke.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Policija: 'Imao je mjere zabrane približavanja, ali su sve prestale u ožujku 2021.' 01:25

-  U tri navrata smo postupali, osumnjičenik je tada počinio prekršaj, u dva navrata je bio kazneno prijavljen zbog kršenja prava djeteta. Imao je mjere zabrane do ožujka 2021. Vi ste svjesni da se radi o najtežem obliku kaznenih djela. Mogu vam potvrditi da je bilo druge djece, ali interes javnosti nije ispred interesa dobrobiti djece - rekla je.

- Obitelj je godinama bila pod mjerama. Jedno dijete je punoljetno, dvoje je maloljetno, povremeno je dolazio, jedno od djece je od počinitelja. Dolazio je kontaktirati sa djetetom, imao je sudsku odluku - rekla je Drobac iz Centra za socijalnu skrb.

Tajnica Mađerić o ubojstvu djeteta: 'Obitelj je u tretmanu Centra za socijalnu skrb'
Tajnica Mađerić o ubojstvu djeteta: 'Obitelj je u tretmanu Centra za socijalnu skrb'

- Unatrag godinu dana i više nemamo informaciju da su narušeni odnosi ili da je bilo nasilja u obitelji, ne možemo govoriti o širim članovima obiteljima - nastavila je Grubišić Požar.

-  Počinitelj je prijavljivan za druga kaznena djela zbog kojih je bio i u zatvoru. Obdukcija će biti obavljena. O motivima ne bih željela nagađati - rekla je Grubišić Požar.

Ubio dijete i ozlijedio bivšu pa nazvao njezinog brata. Ovaj mu rekao: 'Ubij se sam ili ću te ja'
Ubio dijete i ozlijedio bivšu pa nazvao njezinog brata. Ovaj mu rekao: 'Ubij se sam ili ću   te ja'

- Ja ne mogu nagađati, mogu podijeliti samo informacije koje su provjerene. Da smo imali prije nekoliko dana informaciju, onda bismo postupali. Prvu informaciju smo dobili pozivom jučer u 20:26 minuta. Niti policija niti centar ne može određivati koje će se mjere provoditi, to može samo sud. Ako govorimo o mjeri udaljenja iz nečijeg doma to može samo sud i DORH. O svakoj takvoj mjeri se sukladno rješenju suda, sud obavještava. Mjera opreza je prekinuta u ožujku 2021. godine. Na osnovu rješenja suda -rekli su.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Ovo je ubojica curice: Bio je dio skupine koja je pljačkala pošte i automat klubove u Hrvatskoj 00:58

Podsjetimo, strašne scene odvijale su se u srijedu u večernjim satima na zagrebačkom Kozari putu.  Muškarac je došao u kuću u kojoj živi njegova bivša partnerica s djetetom. Izbila je svađa nakon koje je on nasrnuo na nju oštrim predmetom, neslužbeno se doznaje, sjekirom. Majka je s teškim ozljedama završila u bolnici kao i jednoipolgodišnja curica koja je, nažalost, preminula.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 65
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.