To je to što me zanima!

Učenici Medicinske škole su dogovorili novi sustav nastave

Učenici iz Sl. Broda su se izborili za svoja prava i prekinuli štrajk, ali su u petak u središtu grada još uvijek prosvjedovali jer su htjeli podržati kolege iz drugih škola
Vidi originalni članak

Učenici Srednje medicinske škole u Slavonskom Brodu nakon petodnevnog štrajka izborili su se da im se napravi humaniji raspored nastave i prakse. Prema dogovoru, kojeg su uspjeli postići zahvaljujući potpori koju su dobili od Ministarstva znanosti, županijski Upravni odjel za društvene djelatnosti i ravnateljstvo škole do siječnja moraju napraviti raspored koji će učenicima skratiti vrijeme boravka u školi i na praksi.

- Od ponedjeljka, uzimamo svoje torbe i sjedamo u školske klupe. Sretni smo što naša borba nije bila uzaludna. Upravo sam razgovarala s prijateljicama i pitale smo se da li su ovako bili sretni naši roditelji kada su se vraćali nakon pobjeda u Domovinskom ratu - rekla je Nikol Ljubičić, članica Štrajkačkog odbora.

Iako su se izborili za svoja prava, u petak su u središtu grada prosvjedovali jer su htjeli podržati kolege iz drugih škola u zemlji.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • BrunoPetrović 16.11.2013.

    imamo isti program kao i oni ... jos duze imamo praksu ... i nikad se nismo zalili ... ovo je teska skola znali su sta se ceka dok su je upisivali... treba puno odricanja da bi se zavrsila ova skola ... ali neki zele da im se sve servira na pladnju i onda misle da ce bit dobri zdravstveni djelatnici

  • yesamerika 16.11.2013.

    Super je to što su se borili i izborili. Da sam ja to napravila u svojoj medicinskoj školi, jedini pozdrav od nastavnika i ravnateljice bi bio duplo odrađivanje svega propuštenog uz argument da je nastava samo priprema za rad i posao te da je to čar medicinske struke.

  • meri12 16.11.2013.

    bravo klinci...

Komentiraj...
Vidi sve komentare