To je to što me zanima!

Učenici u Ražancu djevojčici su zalijepili pa joj iščupali obrve: Škola i policija istražuju slučaj

Slučaj vršnjačkog nasilja prijavljen je policiji. U školi još utvrđuju sve činjenice
Vidi originalni članak

Djevojčica je u strahu to držala u sebi, tek nakon par dana je rekla što joj se dogodilo. Majka je bila na sastanku s pedagoginjom i rečeno joj je da djeca neće odgovarati jer je već prošlo neko vrijeme, kazala je osoba bliska učenici (14) za Zadarski list. Dodala je kako su djevojčicu u školi već neko vrijeme vrijeđali i ponižavali.

- Sve je bilo na riječima dok joj prije neki dan u razredu nisu, za vrijeme malog odmora, zalijepili i iščupali obrve. Škola je popričala s njima i to je ostalo na tome. Ovo je nasilje koje se ne smije tolerirati i tu djecu treba sankcionirati - kazala je osoba bliska djevojčici,  dodavši kako je učenica u strahu to držala u sebi te je tek nakon par dana rekla što joj se dogodilo.

- Mislim da ni roditelji te djece, tih dvojice dječaka, nisu isto tako ništa znali o tome. Ni ravnateljica nije znala, tek kad sam ja otišla kod nje u ponedjeljak - Kazala je osoba bliska djevočici za Zadarski list.

Zadarska policija ima saznanja o događaju, ali je u interesu učenika, tvrde, da ne daju nikakve detalje. U petak su s učenicima razgovarali i psiholozi. No, ne zna se nikakav detalj, je li kome izrečena kakva mjera ili udaljavanje s nastave.

- Odmah po saznanju o navedenom događaju u školi postupili smo po svim važećim pravilnicima. Kako još nisu utvrđene sve činjenice daljnje postupanje biti će prema njihovim uputama i kako bude zahtijevala sama situacija. Molim vas, s obzirom na to da još utvrđujemo sve činjenice, da ne objavljujete neprovjerene informacije kako učenici, roditelji i djelatnici ne bi bili nepotrebno izloženi medijskom pritisku - oglasila se ravnateljica osnovne škole u Ražancu Vesna Drmić tjedan dana nakon što se javno doznalo za incident. 

Idi na 24sata