To je to što me zanima!

Pogledajte jezivi papir dječaka iz beogradske škole: 'Izgleda kao plan iz nekakve videoigre'

Jezivi detalji užasnog zločina u Beogradu iznijeli su iz srpske policije na konferenciji za medije. Kako su naveli iz policije, učenik (14) je mjesec dana planirao sve, imao je i popis učenika koje želi likvidirati...
Vidi originalni članak

Nakon strašne pucnjave u školi u Beogradu u kojoj je dječak (14) ubio osmero učenika i jednog zaštitara te teško ozlijedio još šestero učenika i profesoricu, u Vladi Republike Srbije održana je konferencija za medije. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Vlada Republike Srbije odredila je tri dana žalosti u cijeloj Srbiji, počevši u petak, izjavili su na konferenciji za medije. 

Ministar obrazovanja Branko Ružić rekao je kako je jasno da je potreban "veliki preokret" i bolje mjere. 

- Kako ova tragedija ne bi prerasla u društveno prihvatljiv oblik ponašanja, mi smo danas imali sadržajan i emotivan razgovore s predsjednikom Vučićem, predsjednicom Vlade Ane Brnabić i naravno da ćemo danas, i kao Vlada, izaći s još jasnijom slikom - rekao je. 

POGLEDAJTE PRIVOĐENJE MLADIĆA:

TRAGEDIJA U SRBIJI Policajcima izgovorio jezivu rečenicu dok su ga privodili

- Apel je da dozvolimo obiteljima preminulih da svoje najmilije isprate na miru i da svi oni koji u ovome vide, a ja ću to nazvati, političko lešinarenje, trebali bi se pogledati u ogledalo i razmisliti i dozvoliti jedan decentan rok da se ova tragedija sagleda iz svih aspekata - rekao je Ružić. 

'Ovo je najstrašnije moje iskustvo u 40 godina rada u zdravstvu' 

Danica Grujičić, ministrica zdravstva poručila je kako je jedna djevojčica, koja ima prostrjelne rane glave, i dalje životno ugrožena. Jedan dječak ima tešku ozljedu kralježnice. 

- Nastavnica je isto u sali, ona je također u životnoj opasnosti - rekla je ministrica i izrazila sućut obiteljima koja su izgubila svoju djecu. 

- S 40 godina radnog staža u zdravstvu, ovo je možda najstrašnije moje iskustvo, i kao doktorice i kao čovjeka - rekla je kroz suze i poručila kako preostaje samo željeti da se djeca i nastavnica oporave. Pohvalila je i sve djelatnike Hitne pomoći. 

POGLEDAJTE VIDEO UHIĆENJA: 

UBIO OSMERO DJECE Uznemirujuće scene ispred škole i bolnice u Beogradu nakon pokolja. Plaču roditelji i djeca

- Institut za mentalno zdravlje organizirati će dva telefona gdje će se moći javiti svi koji trebaju podršku. Svatko tko treba potrebu i da s nekim osobno razgovara, bit će primljen na Institut - rekla je. 

'Imao je popis učenika koje želi likvidirati, nakon svega je sam nazvao policiju i prijavio se' 

Na konferenciji su poručili i kako je dječak (14) sam nazvao policiju. Prvo je policiju nazvala jedna od profesorica, nakon čega su odmah upućeni policajci na mjesto pucnjave, a nekoliko minuta kasnije nazvao je i sam napadač. 

- Rekao je da je pucao u više ljudi u osnovnoj školi. Dolaskom policije je utvrđeno da je dječak upotrijebio vatreno oružje. Tom prilikom je smrtno stradalo 8 učenika škole, od čega 7 djevojčica i 1 dječak - rekli su na konferenciji te poručili da su poznati identiteti ubijene djece. 

POGLEDAJTE VIDEO: DJEČAK POPIS META

SKRIVAO SE PO ŠKOLSKOM DVORIŠTU VIDEO Pogledajte kako privode dječaka (14) koji je u Beogradu ubio najmanje osmero učenika

- Još šest učenika je ozlijeđeno, 4 dječaka i 2 djevojčice, kao i nastavnica - rekli su iz MUP-a. 

- Bio sam na tisuće očevida, ovo je u srpskom društvu nezapamćeno - poručio je čelnik MUP-a. 

Naveo je kako je dječak mjesec dana planirao pucnjavu. Motiv još nije utvrđen. Izabrao je učionicu povijesti jer je bila blizu ulaza u školu, a u njoj je bio njegov razred. Pištolje je uzeo iz stana svog oca i uzeo 4 Molotovljeva koktela. 

- Odmah je pucao u zaštitara, zatim se okrenuo djevojčici koja je bila dežurna, pucao je u nju, a zatim i još u dvoje djece koja su stajala tamo - ispričao je. 

MASAKR U ŠKOLI Potresna ispovijest učenice iz Beograda: 'Bio je dobar i miran, nisam ovo od njega očekivala'

Na konferenciji su naveli kako je imao i popis djece koju je htio ubiti. 

- Rekao je kako je odredio prioritetne mete. Skica izgleda kao iz videoigrice ili nekog horor filma, što ukazuje da je detaljno planirao kako ući u koju učionicu i koje dijete da likvidira i iz kojeg razreda - poručili su. 

>>

Idi na 24sata

Komentari 153

  • jumar 04.05.2023.

    Dosta više o njemu. Ne hranite nove monstrume. Labilne i isfrustirane osobe u ovom liku vide heroja.

  • Samuro 04.05.2023.

    Iz videoigrice??? Stvarno? Jel autorica ikada igrala neku igru ili samo bezveze naklapa?

  • Drago260374 04.05.2023.

    to treba zatvoriti na 40 godina zatvora bez ikakvih pogodnosti,oca zatvoriti na 20 godina bez ikakvih pogodnosti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare