To je to što me zanima!

Učenik prijetio granatom u školi: Raznijet ću vas sve!

Zagreb: Mladićev otac Stjepan B. kaže kako je Robert bio ljutit i tužan jer su mu ukinuli pravo da tijekom tjedna i noću boravi u centru u Dubravi
Vidi originalni članak

U prvom trenutku nije me bilo strah. Razmišljala sam što napraviti. Rekao je da imam još samo pola minute i tad sam se prepala, kaže Ružica Bosak Kevešević, ravnateljica Centra za odgoj, obrazovanje i osposobljavanje mladeži u zagrebačkoj Dubravi, u kojem se školuju invalidna djeca. Pred njezinim je uredom učenik Robert B. (18) u ponedjeljak oko 16.30 sati prijetio granatom.
- Prijetio je da će nas sve raznijeti. Mi smo školu evakuirali i pozvali policiju - kaže Kevešević. Policija je preuzela pregovaranje s bijesnim učenikom. Uspjeli su ga nagovoriti da odbaci bombu. Priveli su ga, a slijedi mu i kriminalistička obrada.
Mladićev otac Stjepan B. kaže kako je Robert bio ljutit i tužan jer su mu ukinuli mjeru da tijekom tjedna i noću boravi u Centru.
- On svaki dan mora ustajati u 4.30 kako bi stigao u školu iz našeg sela Mače, kraj Zlatara Bistrice. Osim toga, to je bio i dodatni trošak - kaže Stjepan i dodaje kako je molio ravnateljicu Centra da ne izbacuje Roberta iz tjednog smještaja. U centru kažu da su nekoliko puta Robertu davali novu priliku, ali on se stalno ili sukobljavao s drugim učenicima ili nije poštivao kućna pravila.




GRANATU SKRIO U ORMARIĆU KOLEGE IZ ŠKOLE
Ravnateljica kaže da je bombu skrio u koleginu ormariću. Prijetio je da će mu polomiti kosti ako ne skrije bombu kod sebe.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • tajnamoja 03.06.2009.

    Realno, mene je strah takvih poremećenih ljudi sa više dijagnoza. Sutra žrtva mogu biti ja, moje dijete...

  • Marija23 02.06.2009.

    Žalosno je što su novinari stavili sliku osobe u kolicima, a ovaj dečko je potpuno pokretan, pa tako stvaraju pogrešnu sliku čitateljstvu. I zašto nitko nije spomenuo da od straha od njega već dvije godine živi 150 učenika-invalida kojima prijeti i koji su odahnuli kada je konačno odveden. Zašto nitko ne spominje da mu se pružilo bezbroj prilika koje je prokockao, zašto se ne spominje naše pravosuđe koje je danas otpustilo tog istog dečka iz pritvora (iako je punoljetan) i da se strah vratio u Centar jer otac nema nikakav nadzor nad njim, pa je pitanje dana ili sata kad će se opet pojaviti, pa možda čak i realizirati prijetnje. Uostalom zašto se ne spominje da je dečko psihički bolesnik koji ili ne uzima propisanu terapiju ili ili ju uzima sa alkoholom. Da sam roditelj bilo kojeg drugog djeteta u toj školi, išla bih do ministra da mi objasni kako će zaštiti moje dijete!

  • vs1967 02.06.2009.

    na samoj ravnateljici se vidi da nema sluha za takve bolesnike,........ treba ljudima pomoći da se čim ugodnije osijećaju kad su već tako hendikepirani, a ne ih još gaziti......

Komentiraj...
Vidi sve komentare