To je to što me zanima!

Učitelj je morao dati otkaz jer nije htio prihvatiti mito

Predrag Novković Mihalić (38) dao je otkaz u školi u Karlovcu jer su mu kolege prijetile jer je odbio mito promotorice jedne nakladničke kuće
Vidi originalni članak

Htio sam samo vidjeti na djelu Vladin antikorupcijski program s nultom stopom tolerancije na korupciju. Apsolutno sam razočaran u sustav i nikad mi neće biti jasno čemu služe kampanje kad se korupcija nagrađuje, i danas se ogorčeno pita karlovački učitelj informatike Predrag Novković Mihalić (38). Njegova agonija počela je u studenome 2008. godine, kad su ga dvojica kolega nagovarala da uzme nove udžbenike i radne bilježnice. Spojili su ga s promotoricom nakladničke kuće. Nakon održane prezentacije u kabinetu, Predrag se nije odlučio za tog nakladnika. To nije odgovaralo dvojici kolega koji su mu nakladnika 'preporučili’ pa su mu počeli fizički prijetiti. Zbog strahovitih pritisaka koje više nije mogao trpjeti, Predrag je dao otkaz u Osnovnoj školi Turanj.
- Promotorica mi je u kabinetu ponudila laptop koji sam odbio. Uzeo sam samo dar za školu, LCD projektor. Policiji i prosvjetnom inspektoru sam prijavio dvojicu podmićenih kolega i da su mi prijetili, no inspekcija je odbila izaći na teren - govori Predrag, koji je utočište potražio u Udruzi Zviždač.
Dvojica kolega koja su uzimala mito i zbog kojih je otišao u međuvremenu su ga tužila za klevetu, a nepravomoćnom presudom mora platiti 3000 kuna i troškove. Mnogi su izbjegavali njegovo društvo, a molbe za posao, iako je zadovoljavao sve uvjete, rezultirale su odbijenicama. Posao je našao u školi kraj Plitvičkih jezera, a radi i u Varaždinu i Karlovcu. Na mjesec napravi oko 3000 kilometara, no sretan je jer zarađuje plaću.
- Mislim da se mnogi iz sustava srame svojih poslova. Pitam se ima li pravde - kaže Predrag. Predsjednica Udruge Zviždač Vesna Balenović prozvala je ministra obrazovanja Radovana Fuchsa zbog nepridržavanja Deklaracije o suradnji, koju su s Udrugom Zviždač potpisali 2008 godine.

'POSJETIO NAS JE TEK KAD JE PRESTAO RADITI U ŠKOLI'
U Ministarstvu znanosti i obrazovanja upoznati su sa Predragovim slučajem. Kažu kako ih je posjetio tek kada je prestao raditi u školi, te da razmatraju svaku prijavu koja upućuje na nezakonitosti. Posljednja dva dana obavili su inspekcije u 33 škole u RH.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • leptirica222 23.03.2010.

    samo kod nas :-(((

  • blackwolf 23.03.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • LEGOS 23.03.2010.

    ovo je prava debilana za široki puk

Komentiraj...
Vidi sve komentare