To je to što me zanima!

Udomi me na godinu dana, a ja ću nekome promijeniti život...

NOVI PROJEKT Centar Silver traži nove socijalizatore - ljude koji će na godinu dana udomiti psa koji nije njihov i uvesti ga u svaki dio svojega života kako bi ga pripremili za obuku za pomagača
Vidi originalni članak

Unaprijed znaš da ćeš plakati i da će biti teško, ali svjestan si da sve radiš s ciljem i da će taj pas promijeniti nekome život, govori Sandra Ševerdija, zaposlenica Centra za rehabilitaciju Silver.

- Omogućit će nekome da se bolje snalazi, da se lakše kreće i obavlja svakodnevne aktivnost. Tu je ta veličina, a ti si dio cijele te priče, nadodaje. 

Centar za rehabilitaciju Silver ustanova je socijalne skrbi koja u rehabilitaciju osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju uključuje rad s psima pomagačima.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Uz brojne programe omogućava uzgoj, socijalizaciju i školovanje pasa pomagača (psa vodiča, rehabilitacijskih, terapijskih i drugih pasa pomagača). Sandra je kordinatorica socijalizacije, radi izravno s psima i priprema ih za njihov put prema udomiteljskoj, socijalizatorskoj obitelji. I to je dio u kojemu svi građani grada Zagreba i okolice mogu pomoći!

Svi građani Zagreba i okolice stariji od 18 godina (jedini uvjet uz mnogo dobre volje i želje) mogu postati – socijalizatori. Socijalizatori su ljudi koji na godinu dana u svoj život odluče dovesti psa koji nije njihov. Dolaze na tjedne školice gdje se druže s drugim socijalizatorima i gdje uče sve što je potrebno da bi pas postao pas pomagač.

Pas u programu socijalizacije treba ići na sva mjesta gdje je inače psima ulaz zabranjen (ljekarne, trgovine, javne ustanove, banke, kina, koncerti...). Socijalizator dobiva iskaznicu, a pas prsluk što izravno omogućuje da pas ide baš svugdje.

Još jedna od zanimljivosti koju nam je Sandra otkrila jest da program u potpunosti pokriva troškove hrane i veterinarske skrbi tijekom cijele socijalizacije. Socijalizator nema nikakvih troškova!

Jedino što se traži je volja. Psa je potrebno aktivno uključiti u svoj život. Imati volje da se i po suncu i kiši i na hladnoći sa psom izađe van. Nije potrebno iskustvo jer sve se da naučiti. Samo pozitivan stav i volja – kaže Sandra. Svi koji se prepoznaju u ovome mogu se prijaviti  putem linka  na  Facebook stranici Centra za rehabilitaciju Silver ili putem web stranice www.czrs.hr.

Na istim se stranicama mogu javiti i građani koji žele udomiti psa koji je npr. ispao iz programa ili umirovljenog psa.

Građani mogu postati i vikend socijalizatori, u slučaju da žele na kraće vrijeme tijekom tjedna ili vikenda pričuvati psa dok je socijalizator na putu ili slično.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

 

Idi na 24sata

Komentari 16

  • Martina9290 17.09.2019.

    Divno. Svaka cast onome tko bi imao snage. Osobno, nikak. Toliko se vezem za životinje, ova dva svoja bedaka nedam za sve pare svijeta!!!!

  • Elysse 16.09.2019.

    Trenutno imam psa na socijalizaciji, koliko god bilo tesko razmisljati o tome da cu se morati rastati s njime, toliko mi je srce ispunjeno znanjem da ce pomoci nekome kome zaista treba. Mislim da on u isto vrijeme socijalizira mene. :)

  • ThePurgeAnarchy 16.09.2019.

    Svaka cast onima koji ga mogu socijalizirati i odgajati jer to rade za dobrobit ljudi. No ja ne bi nikako mogla jer bi mi srce puklo koliko sam empaticna..

Komentiraj...
Vidi sve komentare