To je to što me zanima!

Udomite neutješnu Curu, pati zbog iznenadne smrti vlasnika

Tihomir je u ponedjeljak pronađen mrtav u svom stanu, a kraj njega je neutješno cviljela njegova najbolja prijateljica, osmogodišnja ženka dobermana Cura
Vidi originalni članak

Nabavio ju je kad nam je umrla majka i ostao je živjeti sam. Tihomir je od rođenja bolovao od dijabetesa i bolesti srca, a ona mu je bila sve. Živio je samo za nju, rekla je Višnja Bračić, sestra preminulog Tihomira. U ponedjeljak je pronađen mrtav u svom stanu, a kraj njega je neutješno cviljela njegova najbolja prijateljica, osmogodišnja ženka dobermana Cura.

Tihomir se u veljači na Facebooku požalio kako ne može srušiti šećer, ali i da ne može ići doktoru jer bi sigurno morao u bolnicu na nekoliko dana, a nema kome ostaviti svoju kujicu. Nažalost, on je preminuo, a Cura je ostala posve sama i prijetilo joj je uspavljivanje. Neutješnoj kujici Curi na kraju je prijetilo uspavljivanje, no savjesni veterinari za pomoć su se obratili Udruzi za dobrobit i zaštitu životinja Najbolji prijatelj.

Predsjednica Magdalena Bakarić rekla nam je da su bez plana i razmišljanja otišli po Curu kako bi joj spasili život i pronašli joj novi dom.

- Teško je opisati tugu i bol koju Cura proživljava. Tuga je prevelika. Ona i njen vlasnik su bili izuzetno povezani i ovo je za nju ogromni šok. Odmah smo uputili poziv na Facebooku da nam se pomognu donacijom novca da joj platimo privremeni smještaj, što smo postigli za nekoliko sati. Curu smo smjestili kod žene koja ima obrt za pružanje pomoći kućnim ljubimcima i kod nje će ostati dok joj ne pronađemo novu obitelj. Jako puno ljudi nam se javlja i žele je udomiti, no dobro ćemo procijeniti gdje ćemo je udomiti. Napominjem da se trenutno brinemo o još 30-ak napuštenih pasa i molila bih sve koji god mogu da udome ps.- rekla je Bakarić.

Božena Peh iz Draganića kod koje je Cura privremeno smještena kaže da ovako veliku povezanost između čovjeka i psa još nije vidjela.     

Idi na 24sata

Komentari 33

  • Plavi Mali Slatki Vrag 06.03.2017.

    Živio je samo za nju, rekla je gnjilaVišnjaJOS SE JAVLJAS sestro!?SRAMI SE,morale nakazo skupa s prijateljima koji mu NISU htjeli Curu pricuvati..cccccc,gdje ce vama dusa,HM!? OpS ispravak,netocna navoda doticna sekica macehinski nastrojena,sto je evidentno nema duse gubrBračićko da,si makar iznjela yasto nisi mogla ali kada je zivot u pitanju opravdanje NEMA(, sestra preminulog Tihomira. U ponedjeljak je pronađen mrtav u svom stanu, a kraj njega je neutješno cviljela njegova najbolja prijateljica, osmogodišnja ženka dobermana Cura. Tihomir se u veljači na Facebooku požalio kako ne može srušiti šećer, ali i da ne može ići doktoru jer bi sigurno morao u bolnicu na nekoliko dana, a nema kome ostaviti svoju kujicu. Nažalost, on je preminuo, a Cura je ostala posve sama i prijetilo joj je uspavljivanje. Neutješnoj kujici Curi na kraju je prijetilo uspavljivanje, no savjesni veterinari za pomoć su se obratili Udruzi za dobrobit i zaštitu životinja Najbolji prijatelj. Predsjednica Magdalena Bakarić(MOJ NAKLON!!) rekla nam je da su bez plana i razmišljanja otišli po Curu kako bi joj spasili život i pronašli joj novi dom. +*Tihomire,pocivao u miru Bozijem imao si veliko srce i ostavio se neizbrisiv trag!!Cura,sretno duso prelijepa,bezuvjetno vijerna...!!*+

  • TanjaJurčević 26.02.2017.

    ja bih ju usvojila

  • lola322 25.02.2017.

    Tužno je to sve, sestra po fejsu piše i ne djeluje nimalo žalosno, riješila se brata, njegovog psa, a i nasljednik je, 3 u 1, zanimljivo je kako rodbina često odbije preuzeti pokojnikove ljubimce, ali kad je riječ o imovini i to nitko ne odbija...I nema opravdanja, ako ne možeš zadržati psa svejedno ga uzmeš najprije sebi pa mu onda tražiš dom, ipak je to bratov pas kojeg je jako volio, pa mogla je okrenuti pokoji broj od njegovih prijatelja i pitati bi li uzeli psa ili dati oglas, a ne ga odmah dati na uspavljivanje, srećom što je veterinar to odbio. I molim moraliste da mi sad ne moraliziraju na moj komentar, kako obitelj pati, bla, bla, da, da možete misliti, to mogu prodavati samo maloumnima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare