To je to što me zanima!

Udovica ISIL-ovca rodila i sada želi se vratiti u Veliku Britaniju

Nisam znala u što se upuštam. Nisam napravila ništa opasno. Bila sam samo domaćica četiri godine i brinula se za muža i djecu, kaže Shamima Begum (19)
Vidi originalni članak

Shamima Begum (19) živjela je u Velikoj Britaniji. Odlučila se pridružiti ISIL-u. Njezin je muž, borac ISIL-a u međuvremenu ubijen. One je nedavno rodila sina. Sada se nalazi u izbjegličkom kampu na sjeveru Sirije kojeg kontroliraju Kurdi. U nedjelju se pojavila u programu Sky Newsa, a pokraj nje je sjedila žena prekrivena nikabom s novorođenčetom u rukama. Shamima sada kaže da se želi vratiti u veliku Britaniju, ali da se boji da će joj tamo oduzeti dijete. 

- Nisam znala u što se upuštam. Nisam napravila ništa opasno. Bila sam samo domaćica četiri godine i brinula se za muža i djecu. Mislim da bi ljudi trebali imati suosjećanja prema meni s obzirom na sve što sam prošla. Nadam se da će barem zbog djeteta me pustiti da se vratim. Ne mogu živjeti u ovom kampu zauvijek - rekla je Shamima.

Ona je potaknula debatu u zemlji o tome treba li britanska vlada ili ne svojim državljanima koji su otišli u Siriju i bili pripadnici ISIL-a omogućiti da se sada vrate. 

Idi na 24sata

Komentari 33

  • avim 21.02.2019.

    Odmah dovodi sa sobom i nasljednika,ostavite ih u pustinji jer je tamo i otišla

  • 21.02.2019.

    Nema povratka za takve, izabrala si i sada uzivaj. Trajno zabraniti svima povratak a i ulazak u bilo koju zemlju.

  • 21.02.2019.

    Ne puštajte to u EU-ispran joj mozak sigurno!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare