To je to što me zanima!

Uganda ostala bez 90 mil. eura zbog kazni za homoseksualce

Svjetska banka odgodit će isplatu kredita namijenjenog zdravstvenom sustavu zbog zakona koji je ta zemlja donijela želeći pooštriti kažnjavanje homoseksualaca
Vidi originalni članak

Svjetska banka odgodit će isplatu 90 milijuna dolara kredita namijenjenog ugandskom zdravstvenom sustavu zbog zakona koji je ta zemlja donijela želeći pooštriti kažnjavanje homoseksualaca, piše HRT. 

Ugandski predsjednik Joveri Museveni potpisao je početkom tjedna zakon protiv homoseksualnosti kojim se pooštrava ionako već stroga zakonska regulativa protiv homoseksualaca. 

Istospolne veze se u Ugandi već kažnjavaju doživotnim zatvorom, ali ovaj zakon koji je 20. prosinca prihvatio parlament velikom većinom glasova, zabranjuje svaku promidžbu homoseksualnosti i zahtijeva da se prijavi svakoga tko se izjasni kao takav, onaj tko to ne učini prema novom zakonu radi kriminalno djelo podložno kazni.

Homoseksualnost je tabu u gotovo svim afričkim zemljama i kažnjiva je u njih 37, uključujući Ugandu u kojoj je homoseksualnost kriminalizirana još od britanske kolonijalne vladavine.

Odgađanje davanja kredita slijedilo je poteze Norveške i Danske koje su najavile povlačenje svojih donacija Ugandi zbog spornog zakona. Ostali donatori također su zaprijetili da će učiniti isto, dok je SAD priopćio kako razmatra svoje veze s tom državom.

Idi na 24sata

Komentari 36

  • razmisli2x 01.03.2014.

    homoseksualnost je zabranjena a ne postoji im u rjecniku rijec silovanje jer kako kazu svaki muskarac moze imati seksualne odnose sa zenskom osobom bez obzira na godine djevojcice I bez da djevojcica ili zena ima pravo odbiti pa makar to bila I djevojcica od sedam godina jer kako njihova vjera nalaze zenska osoba I postoji samo da bi se muskarci mogli zadovoljiti.

  • Darko05 28.02.2014.

    Homo sex zabranjen a spavanje s kozama je ok, eto tako zive u Ugandi.

  • dom2 28.02.2014.

    Bez obzira kako tko mislio ali kada pogledamo stvarnost, pa te i takve države su poligon za ispitivanje cijepiva i raznih kemikalija razvijenim zemljama. Nitko ti neće pomoći ako nema više nego duplo koristi. Još sam i premalu razliku naveo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare