To je to što me zanima!

Ugasila se nuklearka Krško: 'U kvaru smo, ispitujemo uzroke'

Nuklearka Krško zaustavila je u četvrtak ujutro automatski svoj rad, a uzroci zaustavljanja još se ispituju, no iz nuklearke poručuju da je riječ o manjem kvaru...
Vidi originalni članak

Nuklearka Krško zaustavila je u četvrtak ujutro automatski svoj rad, a uzroci zaustavljanja još se ispituju, no iz nuklearke poručuju da je riječ o manjem kvaru te da će o točnim uzrocima automatskog ispada izvijestiti javnost čim se utvrde uzroci.

Kako je za Slovensku tiskovnu agenciju STA Andrej Stritar, direktor Slovenske agencije za nuklearnu sigurnost, svi sigurnosni sustavi su prilikom zaustavljanja nuklearke djelovali pravilno, a na predviđen i odgovarajući način reagiralo je i osoblje.

Nuklearka trenutno ne djeluje, postrojenje je u stabilnom stanju, a javnost će svemu, pa i o utvrđenom razlogu automatskog zaustavljanja rada biti naknadno obaviještena, poručili su iz Krškog.

Prema riječima Stritera, navodno je automatsko zaustavljanje  nuklearke izazvala manja greška u sustavu regulacije vode u parogeneratoru.

Nuklearka Krško je prije tri mjeseca završila redovan remont postrojenja i obavila modernizaciju opreme, što je postupak koji se ponavlja svakih godinu i pol dana, a od onda nije bilo nikakvih nepredviđenih događaja niti zaustavljanja rada nuklearke.
 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • zippysnake 16.02.2017.

    Meni se cini da glavnina radioaktivnosti iz te NE odlazi Savom prema HR, i onda polako ozracuje cjelokupno stanovnistvo Savskog bazena koje koristi tu vodu za pice i pranje, jer ta Savska voda podzemnim putevima prodire u SVE okolne bazene iz kojih se crpi voda za ljud!! O tom se problemu nigdje ne pise niti objasnjava, jer rjesenja nema, Savska voda svugdje prodire, kolko je radioaktivna koji dan i sat ne znamo jer se to niti mjeri niti objavljuje!

  • kokaza10 16.02.2017.

    Zaustavite tu nuklearku zauvijek!!!!

  • FILF 16.02.2017.

    buuum

Komentiraj...
Vidi sve komentare