To je to što me zanima!

Uginula glavata želva koju je bura izbacila u blizini Zadra

Starost kornjače se ne zna točno, ali okvirno je bila stara između 70 i 90 godina. Promjer oklopa je 95 centimetara. Kada je došla kod nas bila je u izuzetno lošem stanju - rekla je biologinja...
Vidi originalni članak

Kornjača težine oko 100 kilograma koju su u ponedjeljak građani našli u Zadru, te je oko 23  dopremljena na oporavak u Pulu, u Centar za oporavak morskih kornjača Aquarium, uginula je. 

- Starost kornjače se ne zna točno, ali okvirno je bila stara između 70 i 90 godina. Promjer oklopa je 95 centimetara. Izuzetno je velika, a kada je došla kod nas bila je u izuzetno lošem stanju, kazala je biologinja Karin Gobić.

Dodala je kako je nesretna životinja bila pothlađena i narušenog imunološkog sustava. 

Sa svojih 95 centimetara spada među najveće primjerke kakve se jako rijetko viđa u Jadranu.

- Ovo je druga kornjača ovakve veličine koju sam vidjela, a kroz naš Centar za oporavak morskih kornjača dosad je prošlo više od 130 kornjača.

- Kornjaču je po pronalasku pronalasku pregledao veterinar Marino Mirčeta koji se u Zadar uputio iz Pule. Po obraslinama koje je imala na oklopu, najvjerojatnije je da je duže vremena plutala. Kornjača ide na obdukciju, dodala je.

Glavate želve autohtona su, danas ugrožena i strogo zaštićena vrsta. U slučaju uočavanja ranjene ili iznemogle životinje, potrebno je nazvati Centar 112.  

Idi na 24sata

Komentari 21

  • sprangija 11.01.2017.

    Ovako na slici na prui izgeda kao dobar prsut

  • let³ 10.01.2017.

    ...kako bura moze izbaciti kornjacu iz mora na kopno ?...valjda zbog bure, kornjacu izbacilo more... ili kako jos !?

  • 10.01.2017.

    A mogli su skuhati tako ukusnu juhu...

Komentiraj...
Vidi sve komentare