To je to što me zanima!

Ugljan: Turistički brod sa 62 ljudi nasukao se zbog magle

Kako su izvjestili iz Ministarstva mora, nitko nije ozlijeđen, niti je došlo do onečišćenja mora, a uzrok incidenta je magla zbog koje je bila smanjena vidljivost
Vidi originalni članak

Izletnički brod Tornado sa 58 putnika i četiri člana posade, nasukao se u srijedu oko devet sati u uvali Gnojišća kod Kukljice na otoku Ugljanu. Kako su izvjestili iz Ministarstva mora, nitko nije ozlijeđen, niti je došlo do onečišćenja mora, a uzrok incidenta je gusta magla zbog koje je bila smanjena vidljivost. Brodom je upravljao čovjek koji nije za to ovlašten, a uz njega nije bilo niti jednog člana posade.

Vlasnik broda Boris Bajlo je na brodu bio ukrcan kao član posade koji čini dio plovidbene straže, a u trenutku nasukanja je upravljao brodom jer se službeno ukrcani zapovjednik Ratko Lišić nije nalazio na brodu, javljaju iz Ministarstva. Brod je nasukan pramčanim dijelom u dužini od oko jedan metar. Nema prodora mora, a time ni mogućeg onečišćenja. Vlasnik je u kontaktu s tvrtkama koje će odsukati brod.

Sve putnike koji su se iz Zadra uputili na izlet na Kornat, prevezli su do Kukuljice brodom zadarske lučke kapetanije. Inspektori sigurnosti plovidbe Lučke kapetanije Zadar obavljaju očevid, a izdat će i  rješenje o odsukanju 33 metra dugog broda.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • dasezna 14.09.2011.

    jel zbog magle ili zbog čokančića

  • ZOGY 14.09.2011.

    Ako nema radar, onda za navigaciju sigurno koriste mahovinu, tak da nije čudno što su se nasukali!

  • prvi od 7 14.09.2011.

    Brod je prastar ali ako je plovio tada zasigurno ima plovidbenu dozvolu,za što je nužno imati navigacijsku opremu,radar jelte. Što je još nužnije,brod mora imati kapetana,iskusnog,što ovdje nije bio slučaj,koliko mi se čini.

Komentiraj...
Vidi sve komentare